Napřed Witowská, teď Babiš. Deník N píše o exdiplomatovi Kolářovi

01.07.2020 11:52

Předseda vlády Andrej Babiš se nikdy netajil tím, že v otázkách zahraniční politiky si rád nechá poradit a vyjadřuje se k ní méně než k politice domácí, kde je opravdu velmi aktivní. V zahraniční politice mu prý radí i bývalý velvyslanec v USA a Rusku Petr Kolář, který na předsedovi vlády oceňuje, že „netahá zemi na východ“.

Napřed Witowská, teď Babiš. Deník N píše o exdiplomatovi Kolářovi
Foto: MZV
Popisek: Diplomat Petr Kolář

 

Pro Andreje Babiše pracuje jako poradce pro otázky zahraniční politiky bývalý lidovecký ministr zahraničí a šéf KDU-ČSL Cyril Svoboda. Podle informací Deník N ale není sám. Babiš prý konzultuje zahraniční otázky např. i s bývalým velvyslancem v USA a v Rusku Petrem Kolářem.

Kolář potvrdil, že Babišovi radí a prozradil proč.  

Andrej Babiš je premiér, který netahá zemi na Východ, víceméně dodržuje spojenecké závazky a já jsem za to rád a chci ho v tom podpořit, proto když můžu, pomůžu. Podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a v zájmu státu. Proto spolu někdy mluvíme,“ řekl.

Babiše tak vlastně postavil  do opozice proti prezidentovi Miloši Zemanovi, kterého opakovaně hlasitě kritizoval a vyčítal mu, že táhne Česko na Východ.

Šéfka Úřadu vlády Tünde Bartha potvrdila, že Kolář a Babiš v kontaktu čas od času jsou.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…