Narkomani, alkoholici, zkušení manažeři z SPD a uprchlíci. V Praze před volbami přituhuje

31.07.2018 17:18

Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury ví, že komunální volby jsou stále blíž. A cítí zřejmě, že v hlavním městě Praze by v těchto volbách mohli uspět Piráti. Možná proto Okamurovi kolegové vykreslili Piráty jako skupinu „narkomanů a alkoholiků“. Pirátský poslanec Radek Holomčík však vrátil úder.

Narkomani, alkoholici, zkušení manažeři z SPD a uprchlíci. V Praze před volbami přituhuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyklista v Praze

Komunální volby jsou stále blíž. Na konci října se svede boj o posty na radnicích. Přestože je v plném proudu léto, zdá se, že některé strany a hnutí už odstartovaly. Svědčí o tom např. status hnutí Svoboda a přímá demokracie, které se tvrdě pustilo do Pirátů.

„Piráti mají šanci v Praze vyhrát a reálně ovládnout pražský magistrát. Chcete, aby se o Vaše město a okolí starali narkomani a alkoholici?“ ptá se SPD. Snad by prý bylo lepší, aby se o klid a pořádek ve městě starali „zkušení manažeři z SPD“. Tak se alespoň vidí Okamurovi kolegové.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Pirátskému poslanci Radku Holomčíkovi to nedalo a rozhodl se zareagovat. Zdá se mu, že Okamura s SPD vlastně nemá jiný program než boj proti migrantům, jenže uprchlická krize slábne, tak Okamura hledá jiné cesty, jak zaujmout. A snaží se zaujmout útokem na Piráty.

Holomčík také připomněl, že pravděpodobně „připitý“ bývalý tajemník klubu SPD Jaroslav Staník vykřikoval ve Sněmovně, posílal „cikány a židy do plynu“. Upozornila na to někdejší ministryně práce a sociálních věcí Michaela Mrksová (ČSSD). Piráti podobný skandál řešit nemuseli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…