Násilí je tak cool, když jste sluníčkář. Pohled ze Slovenska na výstup novinářky Procházkové

25.11.2019 22:04

Ze Slovenska se ozývají kritické ohlasy na incident, kdy česká novinářka Deníku N Petra Procházková fyzicky zaútočila na redaktora alternativního média Sputniku Vladimíra Frantu. Slovenský poslanec SMER a marxistický filozof Ľuboš Blaha ve svém článku „Sluníčkáři neumějí snést jiný názor“ píše, že Procházková je zjevně nevyrovnaná. „Útok české liberální novinářky kavárna slaví – ‚sluníčkářské‘ násilí je prý cool,“ všímá si Blaha.

Násilí je tak cool, když jste sluníčkář. Pohled ze Slovenska na výstup novinářky Procházkové
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Slovenský poslanec Ľuboš Blaha ze strany Smer

„Nejdříve po něm nepříčetně vřískala, že se má stydět za své názory. A pak mu vyrazila z rukou mobil a udeřila ho do obličeje,“ popsal Blaha ve svém komentáři na serveru VašeVěc.cz případ Procházkové a Franty, který je podle jeho slov špičkou ledovce.

Všímá si, že nyní „sluníčkáři“ po síti dělají z násilnické Procházkové hrdinku, která vlastně svou zlobou a násilím bojuje proti ruské hybridní válce. „Najednou netřeba zdůrazňovat, že násilím se spory neřeší,“ připomíná Blaha. „Najednou se netřeba chvět dojetím z pravdy a lásky. Najednou třeba tleskat fyzickým útokům – skvělé!“ dodává nevěřícně Blaha k reakcím vztahujícím se k tomuto incidentu.

V kontextu s tím poukazuje na to, že pokud jde o násilí, sluníčkáři používají dvojí metr. „Sluníčka se tváří jako ztělesnění humanismu a chvějí se dojetím, když hovoří o gayích či migrantech, žvaní o svobodě, demokracii, toleranci a tak ... Ale když jde o názorové oponenty, tak to řeší fackami, výhrůžkami, násilím a hejtem,“ zdůrazňuje slovenský politik, který podobné chování zaznamenává i na Slovensku.

Zároveň Blaha pozoruje jistý kontrast a vybízí k odpovědi na otázku, kdy naposledy bylo slyšet o tom, že by nějací proruští „extremisté“ fyzicky napadli člověka, který má liberální názor. „Kdy levičáci honili po ulicích neoliberály? Kdy ti zlí bláhovci fackovali své politické oponenty?“ ptá se Blaha a dodává, že používá jediné zbraně – argumenty. A nikdy by se nesnížil k násilí.

Nelíbí se mu, že druhá strana, „sluníčkáři“ a liberálové, odkazují veřejnosti, že je správné někoho fyzicky napadnout, pokud má jiný názor, a že je chvályhodné zbít „extremistu“ či „ruského agenta“. „Pouze tím dokazují, že oni jsou tím skutečným extrémem. Nedokážou snést jiný názor. Neumějí argumentovat. Neumějí přijmout pluralitu ve společnosti. Jsou opakem vší té svobody, demokracie a tolerance, o níž tak oduševněle žvaní,“ kroutí Blaha hlavou.

Stále víc tak podle jeho slov připomínají spíše jednotky SA a později SS, které hitlerovci posílali do ulic, aby mlátili socialisty a oponenty. „Mluvili o ‚židovské‘ hybridní válce, dnes hovoří o ‚ruské‘ hybridní válce. Jsou velmi podobní esesákům,“ konstatuje politik.

Závěrem shrnuje, že jejich život je násilí a nenávist. „Chtěl bych vyjádřit solidaritu obětem liberálního fašismu. Začíná to mít epidemické rozměry a my to musíme zastavit,“ dodává Blaha na závěr s tím, že sluníčkářská SS se stává hrozbou a je čas se jim postavit. Se vší razancí.

 


 


 

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …