Naštvaný Andrej Babiš vyčetl Sobotkovi a Kalouskovi jejich kamarády a kšefty. A řekl jména

15.09.2016 7:44

Schválení zákona o střetu zájmů vnímá ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) jako útok proti své osobě. Navíc mu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vzkázal, že jako oligarcha si bude muset vybrat mezi vládou, veřejnými zakázkami a vlastnictvím médií. Babiš pro deník Právo zareagoval.

Naštvaný Andrej Babiš vyčetl Sobotkovi a Kalouskovi jejich kamarády a kšefty. A řekl jména
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vicepremiér, ministr financí Andrej Babiš

„Premiér by si měl nastudovat, co je oligarchie. Nejsem oligarcha, protože jsem byl zvolen ve svobodných volbách, a navrch všichni voliči o mém podnikání věděli. Jsem transparentní a nejvíce kontrolovaný člověk v zemi. Pokud někdy oligarchové ovládali politiku, tak to bylo za vlád ČSSD a ODS,“ začal zostra Babiš. A ve stejném duchu i pokračoval.

Anketa

Vadí vám, že Andrej Babiš vlastní noviny, rádio a televizi?

28%
72%
hlasovalo: 11187 lidí

„Nesedím dvacet let v politice jako premiér a neplním zadání oligarchů, kteří ho úkolují přes lobbistickou agenturu Bison and Rose a politického lobbistu Pokorného. Nepomáhám hazardní lobby, neprivatizuji podniky pro kamarády a nekryji zfušované stavební zakázky,“ zmínil. 

Babiš nyní podle svých slov počká na účinnost zákona a uvidí, zda se nebude bránit. „Je tu plno politiků, kteří skrytě podnikají, své firmy na někoho přepsali a z občanů dělají blbce. Můžeme spekulovat, kde má pan Kalousek přes pana Hávu zaparkovanou firmu, kteří politici vlastní solární elektrárny přes offshorové společnosti,“ podotkl k exministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) Babiš.

Jediného, koho Babiš ocenil, je předseda ODS Petr Fiala. „Jsem rád, že veřejně potvrdil a přiznal, že jde o zákon proti mně. Oceňuji, že si alespoň nehraje na schovávanou a netvrdí opak jako někteří politici z ČSSD,“ dodal. Hlasování Sněmovny však vnímá jako snahu o to, donutit jej odejít z politiky.

„Pokud je tu ale nějaká koncentrace moci, tak je u ČSSD. Kontroluje BIS, GIBS, antimonopolní úřad, Senát, rozvědku, policii a kromě toho sociální demokracie ovládá média přes inzerenty a marketinkové agentury,“ uzavřel.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…