Ne, pane Junckere! Prezidentský kandidát začal říkat, co se nelíbilo Veselovskému. A prosí vás, abyste se na to VIDEO podívali, neboť ho utnuli

21.11.2017 8:05

Prezidentský kandidát Jiří Hynek se v debatě na serveru DVTV.cz vyjádřil k tomu, kam by jel na svou první prezidentskou návštěvu. Jeho odpověď se však nelíbila moderátorovi Martinu Veselovskému a přerušil jej.

Ne, pane Junckere! Prezidentský kandidát začal říkat, co se nelíbilo Veselovskému. A prosí vás, abyste se na to VIDEO podívali, neboť ho utnuli
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek

„Nejel bych jako prezident na první zahraniční návštěvu na Slovensko, ale do Bruselu. Říci panu Junckerovi, že je tu prezident, který neohne záda! A pak mě pan redaktor Veselovský z DVTV utnul... Sdílením tohoto videa dostanu určitě větší mediální prostor, proto, prosím, sdílejte, moc děkuji!“ sdělil Hynek na svém facebookovém profilu. 

Anketa

Podporujete zrušení sankcí proti Rusku?

94%
hlasovalo: 11821 lidí

„Omlouvám se svým slovenským přátelům, nejel bych poprvé na Slovensko. To by bylo hned druhé. Jel bych do Bruselu říct panu Junckerovi a jeho evropským úředníkům, že mají prezidenta, který hájí zájmy České republiky, který se před nimi nebude hájit a který jim řekne, co chceme a co musí náš servis plnit. My jsme v evropském domě, pan Juncker je jenom jeho správce, ale on se chová tak, jak kdyby mu patřil. Občas nezamyká ani dveře,“ rozhorlil se Hynek a byl přerušen moderátorem, že odpověď takto stačila.

Hynek se také vyjádřil k obecnému referendu. „Jsem v šoku, co jsem tady slyšel od pana Fischera a Hilšera. Vyložil jsem si to tak, že vy jako voliči jste chytří na to, abyste volili nás jako prezidenty, ale hloupí na to, abyste rozhodovali o čemkoliv jiném. To je princip obecného referenda,“ poznamenal Hynek ve své odpovědi v diskuzi. 

„Stanovila se pravidla, kvalitní pravidla pro obecné referendum, to znamená kvóty, počty lidí, kteří musí přijít. Pak samozřejmě ano, my nejsme hloupější než v Británii a tam také měli právo rozhodnout. A jestli rozhodli dobře, nebo špatně; to, jestli to zpochybňujeme, pak by také někdo mohl říct: A měli by lidé volit? Nemůže je někdo ovlivnit ve prospěch něčeho? V demokracii mají právo lidé rozhodovat. A zákon o obecném referendu je jednou z možností, jak rozhodovat,“ řekl také Hynek. 

Jiří Hynek se pak také zúčastnil cesty prezidentským vlakem Deníku, kde se mimo jiné vyjádřil k politické korektnosti. „Je absolutně pomýlené si myslet, že pokud se o něčem nebude psát, že ten problém neexistuje. Ani nesouhlasím s tím, že někdo pracuje s nějakým strachem,“ sdělil Hynek. Zároveň však podotkl, že bezpečnostní situace na Západě se zhoršila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…