Nebráním se příliš vlastnímu nakažení. Vadim Petrov ostře ke COVIDu

03.08.2020 8:03

Česká ekonomika zažila nejtvrdší pád ve své moderní historii. V porovnání s loňským rokem se ekonomika propadla o více než deset procent. Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) má obavy, že odborníci netuší, co teď dělat. Prozradil, co hodlá dělat on sám. Nenechá se prý buzerovat.

Nebráním se příliš vlastnímu nakažení. Vadim Petrov ostře ke COVIDu
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Vadim Petrov si položil otázku, kdo měl asi zájem na restartu ekonomiky v podání koronavirové krize. A hned si odpověděl, že se to asi nedozvíme. Zároveň vyjádřil pochybnosti, že odborníci tuší, co dělat dál v situaci, kdy česká ekonomika zažila nejtvrdší pád ve svých moderních dějinách.

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí

„Asi se nedozvíme, kdo měl na tomto celosvětovém RESETu zájem. Odborníci se tváří, jakože ‚vědí‘ co dál. Ale nejsem o tom přesvědčený,“ napsal doslova Petrov na sociální síti Facebook.

Prozradil proto, co hodlá dělat on sám.

„1) pokud vydělávám, mám utrácet

2) pokud utrácím, mám utrácet doma

3) pokud utrácím doma, mám sledovat, jestli ty peníze vytečou ze země, anebo je ten, komu je dám, s velkou mírou pravděpodobnosti hlavně reinvestuje tady,“ napsal Petrov.

„Budu ‚ostřížím zrakem‘ sledovat výdaje státu, aby se neutrácelo z jiných důvodů, než nezbytně nutných. Uznávám, že do toho až tak nevidím, ale dvě miliardy do médií na posílení "domácího turistického ruchu" ve mě budí podezření, že jde o něco jiného, když "domácí" turistické destinace praskají ve švech. Úředníka, který s tím jako první přišel, bych nechal prověřit a odehnal bych ho od veřejných peněz,“ rozvedl myšlenku.

Ohledně nošení roušek zdůraznil že si je vědom toho, že nošením roušky chrání své spoluobčany. Konstatoval však také, že ji nehodlá nosit všude.

„Roušku nenosím kvůli sobě, ale kvůli tomu, koho můžu ohrozit na životě, když se sloučí koronavirus s nějakým jeho oslabením. Bez přemýšlení, kdy a kam ji nosit, jen kvůli nařízení, považuji za buzeraci a syndrom ovce,“ pravil.

Osobně by prý neměl nic proti tomu, kdyby koronavirus dostal, protože čím rychleji se promoří zdravá část populace, tím lépe.

Vadim Petrov prozrazuje, co bude dělat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…