Nebylo by to fér, vzkázal Bělobrádkovi s Gazdíkem Drahoš

06.07.2017 19:02

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš se vyjádřil k politické podpoře, kterou mu deklarovali politici dvojkoalice KDU-ČSL a Starostů. Za tuto podporu sice Drahoš poděkoval, ale obratem vzkázal, že o žádné politické podpoře nehodlá vyjednávat.

Nebylo by to fér, vzkázal Bělobrádkovi s Gazdíkem Drahoš
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Předsedové dvojkoalice lidovců se Starosty a nezávislými Pavel Bělobrádek a Petr Gazdík dali během oslav na Velehradě jasně najevo, že jsou připraveni v prezidentské volbě podpořit profesora Jiřího Drahoše a k témuž chtějí přesvědčit i své spolustraníky. Drahoš jim o pár hodin později za podporu poděkoval, ale urychleně ji odmítl. Nezdálo by se mu to fér.

„V souvislosti s podporou, kterou mi poslední dobou deklarovaly některé politické strany, bych ovšem rád zdůraznil jednu věc. Každé takové podpory si vážím a děkuji za ni, ale nic to nemění na tom, že nejsem a nebudu prezidentským kandidátem žádné jednotlivé strany nebo uskupení. O podpoře s politickými subjekty nevyjednávám. Nebylo by to fér,“ napsal Drahoš na sociální síti Facebook.

Dodal také, že chce být prezidentem všech občanů, a ne jen příznivců dvojkoalice.

Drahoš doslova napsal:

Každého člověka těší veřejně vyjádřená přízeň – a já v tomhle směru samozřejmě nejsem výjimkou:) V souvislosti s podporou, kterou mi poslední dobou deklarovaly některé politické strany, bych ovšem rád zdůraznil jednu věc. Každé takové podpory si vážím a děkuji za ni, ale nic to nemění na tom, že nejsem a nebudu prezidentským kandidátem žádné jednotlivé strany nebo uskupení. O podpoře s politickými subjekty nevyjednávám. Nebylo by to fér, protože chci být prezidentem všech občanů naší země bez ohledu na jejich stranické preference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…