Nečas je slušný člověk a Kalouskovi to vadí, zlobí se ODS

28.09.2011 8:29

Za opakovaný trik považují krajští představitelé ODS „kmotrovskou kartu“, kterou nedávno vytáhl v rozhovoru pro Lidové noviny místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, když zmínil, že Petr Nečas je premiérem jen z milosti kmotrů. Náměstek zlínského hejtmana Libor Lukáš mu na to vzkazuje, že předseda ODS je slušný člověk.

Nečas je slušný člověk a Kalouskovi to vadí, zlobí se ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí MIroslav Kalousek (TOP 09) vedle premiéra Petra Nečase (ODS) ve sněmovně

Za pokus rozhádat ODS považují její krajští představitelé nedávný výrok místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska pro Lidové noviny, že Petr Nečas je premiérem jen z milosti kmotrů, na což jako první přinesly reakce ParlamentníListy.cz. Připomínají, že podobná rétorika se už objevila za časů Mirka Topolánka, který se s ní vytasil, když mu teklo do bot, ve snaze odpoutat pozornost od svých kauz.

„Petr Nečas je slušný člověk a to je jeho velký kredit. Možná to panu Kalouskovi vadí a pokud nemá jiný argumentář, nežli tento výstřel, tak se tomu divím," řekl pro Prvnizpravy.cz Libor Lukáš, náměstek zlínského hejtmana a člen výkonné rady ODS, podle kterého podobné výroky o kmotrech nepatří do jeho slovníku.

ParlamentníListy.cz v den Kalouskova interview:
Psychicky nevyrovnaný kmotr Kalousek. ODS zírá na ministrův rozhovor 

ODS je demokratičtější než některé nově vzniklé strany

Podle prvního muže ODS Karlovarského kraje Jana Bureše fungují v ODS demokratické principy jako v každé jiné straně. „Dokonce mám někdy pocit, že jsme demokratičtější, než řada těch nových stran, které tu vznikly v posledních letech," rýpnul si Bureš do Kalouskovy TOP 09 a připomněl, jak nedávno ministerstvo vnitra zamítlo změnu stanov TOP 09, protože chtěli automaticky kooptovat člověka za hnutí Starostové do svého vedení.

Vícehejtman Jihočeského kraje Martin Kuba je přesvědčen, že se Miroslav Kalousek nedokáže vyrovnat s faktem, že s odchodem Mirka Topolánka přišel o svého nejbližší spojence v ODS. „Petr Nečas na rozdíl od svého předchůdce vede otevřenou diskusi členskou základnou a proto má dnes jako předseda ODS širokou podporu napříč všemi regiony s výjimkou nejbližších spojenců Mirka Topolánka," prohlásil Kuba.

Kmotrovskou kartu už nemůže nikdo myslet vážně

Kalouskovy výroky také naprosto odmítá poslanec a předseda pardubického regionu ODS Jan Čechlovský. „To je věc, kterou snad už nemůže nikdo myslet vážně a která se vytahuje v pravidelných intervalech, když docházejí argumenty. Zažili jsme to od předcházejícího pana předsedy před jedním kongresem, teď to zažíváme podruhé. Mně to připadá úplně absurdní a skoro se mi zdá, že to ani za komentář nestojí," poznamenal Čechlovský.

K věci:

Nečas má obavy o Kalouskův psychický stav. Jsem v pořádku, odpovídá ministr  

Nečas vyhrává nad Kalouskem, píše Právo 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…