Nečas na jednání vedení ODS klidnil kolegy. Je to ale jen klid před bouří

24.09.2012 17:30

Podle informací ParlamentníchListů.cz bylo jednání pondělní Výkonné rady ODS dosti klidné a poměrně krátké a kromě odebrání licence jednomu místnímu sdružení kvůli černým duším se zde nic moc nedělo.

Nečas na jednání vedení ODS klidnil kolegy. Je to ale jen klid před bouří
Foto: Martin Kovář
Popisek: V Polygonhousu proběhla Výkonná rada ODS

O klidnosti jednání vypovídá, že trvalo jen hodinu a půl. Jindy trvá dvě hodiny i déle. „Byl tam klid, žádné hádky, ale ani žádná politická diskuse. Premiér mluvil smířlivě, že se snaží s takzvanými rebely vyjednávat a že věří, že nalezne kompromis a dohodu. Vyzval k vzájemnému neútočení, aby byl klid na volební kampaň a práci s voliči,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj z jednání výkonné rady.

Boj a nadávání do hlupáků až po volbách

Ale klid byl možná pouze zdánlivý. „Jednání bylo klidné, ale byl to asi jen klid před bouří. Po volbách teprve začne zúčtovávání a předkongresový boj. Na tom se všichni shodují,“ dodal zdroj.

Nečas se nyní očividně snaží zklidnit atmosféru ve straně. V rámci pracovní skupiny vyjednávající daňový balíček mají své zástupce i „rebelové“ a součástí dohody bylo i vzájemné nenapadání se na veřejnosti.

I na poslaneckém klubu 28. srpna vyzval Nečas podle informací redakce své kritiky, aby mu klidně nadávali do hlupáků, ale až po volbách, aby vzájemné střety nepoškodily volební výsledek. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…