Nečas si najal na rozvod elitního právníka. Radil ČEZu a učil na plzeňských právech

14.07.2013 7:13

Bývalý premiér Petr Nečas se rozvádí se svou manželkou Radkou. iDnes.cz píše, že na rozvod si najal zajímavé právnické eso Ondřeje Davida, spolumajitele advokátní kanceláře DBK Partners a hlavně jednoho z aktérů známé kauzy plzeňských práv.

Nečas si najal na rozvod elitního právníka. Radil ČEZu a učil na plzeňských právech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Vzhledem k chystanému obvinění ohledně politické korupce v případu třech bývalých poslanců ODS si Nečas obstaral také advokáta Josefa Lžičaře. iDnes.cz si však všímá hlavně jeho rozvodového právníka Ondřeje Davida. Ten prý byl jedním z nejbližších spolupracovníků Milana Kindla, děkana plzeňských práv proslavených neoprávněným rozdáváním titulů. "Dr. David mě zastupuje v rozvodovém řízení," potvrdil MF Dnes expremiér Nečas.

Advokát se prý věnuje hlavně obchodnímu právu, je například specialistou na řízení firem, jejich zakládání a správu. Léta také pracuje pro polostátní firmu ČEZ. Dříve měl na starosti například prodej podnikových bytů tohoto kolosu. Nyní jeho kancelář DBK Partners pracuje pro ČEZ jako poradce pro řízení a investice.

David je znám z kauzy golfového hřiště na Karlovarsku

Ondřej David vešel ve známost jednak kvůli plzeňským právům, kde byl společně s Kindlem u řady podezřelých zkoušek prominentních studentů, a jednak figuroval i v propírané kauze golfového hřiště Cihelny na Karlovarsku. Původní německý investor ho podezříval, že hřiště poslal do konkurzu a přihrál ho levně svým známým, jenže arbitráž proti státu prohrál. iDnes.cz dále píše, že David vždy jakékoliv pochybení odmítal.

Právník také dříve vlastnil soukromou vysokou školu v Karlových Varech, v jejíž akademické radě seděl léta Kindl a prorektorem pro studijní záležitosti byl právník Eduard Bruna. Ten nyní obhajuje někdejší šéfku premiérova kabinetu Janu Nagyovou.

reklama

autor: dkr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…