Něco promineme, sliboval Babiš. A pak úřad rozdal pokuty za tři čtvrtě miliardy

02.04.2018 9:37

Nejprve premiér Andrej Babiš (ANO) sliboval, že jeho úředníci nebudou tak přísní. Nakonec za kontrolní hlášení padly pokuty za 763 milionů korun. Píše to server Echo24.cz.

Něco promineme, sliboval Babiš. A pak úřad rozdal pokuty za tři čtvrtě miliardy
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Jednadvacet tisíc pokut v celkové výši přes 763 milionů korun. Takový je „účet“ dvouletého fungování kontrolního hlášení DPH. Finanční správa zatím celkem vyinkasovala asi 200 milionů korun. Třetinu pokut pak úředníci odpustili, zbytek však stále vymáhají. 

Původní text ZDE

Jak uvádějí daňoví poradci, pokuty nejčastěji dostávají malí podnikatelé. Nejvyšší, padesátitisícová pokuta padla v asi osmi tisících případů. Ta se uděluje tehdy, nepodá-li podnikatel hlášení vůbec. 

Server Echo24.cz však také uvedl některé podle něj zbytečně vysoké a nesmyslné pokuty. „Například podnikatel v pohostinství dostal pokutu 30 tisíc korun, protože po něm chtěli úředníci potvrdit správnost zaslaných údajů, a on se k tomu dostal s dvoudenním zpozděním. Ačkoliv hlášení bylo v pořádku, pokutě se nevyhnul. Stejně vysokou pokutu dostal jiný podnikatel, který se v kontrolním hlášení spletl o necelých sedm korun a chybu neopravil včas,“ píše server. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…