Nejméně pět mrtvých v potyčkách na východě Ukrajiny

23.05.2014 14:00

Nejméně pět mrtvých si vyžádaly dnešní potyčky mezi ukrajinskými vojáky a proruskými povstalci na východě Ukrajiny. Oznámila to agentura AFP. Do povstalecké léčky se podle agentury Reuters dostala i jednotka místních dobrovolníků, bojujících na straně vlády. Její ztráty však dosud nejsou známy.

Nejméně pět mrtvých v potyčkách na východě Ukrajiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

V boji u vsi Karlivka, ležící severozápadně od Doněcka, byli podle fotoreportéra AFP zabiti patrně čtyři separatisté, zatímco pátý mrtvý patřil k dobrovolníkům bojujícím na straně ukrajinské armády.

Proruští separatisté v Doněcké oblasti rovněž nastražili léčku místnímu dobrovolnickému praporu Donbas, který bojuje na straně vlády, a napadli jej palbou z automatických zbraní a granátometů, uvedla agentura Reuters s odvoláním na zprávu velitele praporu na Facebooku. "Boje stále pokračují, evakuujeme raněné," řekl Jurij Bereza z další dobrovolnické jednotky, která přispěchala na pomoc. Žádná přesná čísla o raněných však neuvedl.

Ukrajinská armáda ve čtvrtek v bojích s povstalci jižně od Doněcka utrpěla nejméně 13 a podle některých zpráv až 18 padlých, což byly nejtěžší ztráty od počátku nepokojů.

Ozbrojení povstalci mají pod kontrolou víc než polovinu volebních místností v Doněcké a Luhanské oblasti a snaží se nepřipustit hlasování v nedělních prezidentských volbách, považovaných za klíčové pro budoucnost země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…