Nejsou ti Češi přece jenom banda čuráků? okomentoval Jiří X. Doležal výsledky voleb

11.10.2016 14:31

Kontroverzní komentátor Reflexu Jiří X. Doležal dostál své pověsti a na svém facebookovém profilu po svém okomentoval výsledky krajských a senátních voleb. Rozpoutal tím rozsáhlou diskuzi, v níž mnozí vyjadřovali s komentátorem souhlas. Řada jiných mu ale také spílala.

Nejsou ti Češi přece jenom banda čuráků? okomentoval Jiří X. Doležal výsledky voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„Když přemýšlím nad výsledky voleb, napadá mne svatokrádežná myšlenka: Nejsou ti Češi přece jenom banda čuráků?“ zveřejnil Doležal v neděli na svém facebookovém profilu.

„Já s vámi málokdy souhlasím, ale ANO, jsme!“ připojila se k němu Pavla Švestková, které se vedle řady jiných uživatelů Facebooku nezamlouvá, že volby vyhrálo hnutí ANO Andreje Babiše.

Lubomír Urbánek zase lítostivě podotkl, že Doležalův komentář se nevztahuje pouze na Čechy. „Banda čuráků“ jsou prý i Moraváci a Slezané.

„A ty nejsi Čech?“ poukázal Michal Kuda na jistou slabinu v komentáři komentátora Reflexu.

Doležalův názor do jisté míry rozporoval Martin Pavlíček. „Ba ne, jsme jenom líní, hloupí a ustrašení,“ myslí si.

Mnozí na komentátorův jadrný počin reagovali se stejnou jadrností. „Mne opravdu Jiří nemůže urazit... Tento kavárenskopražský dienstbierista se sklony ke kalouskovské idiocii..., jenž v životě nevytáhl paty z Práglu, mi může skočit na cara a v životě nic nepochopí :-))),“ dal najevo svůj názor Horváth Kamil.

„Jirko, asi sis ubalil moc velkýho jointa... Přestaň se chovat jak opice, a když tě to tady tak sere, tak se sbal a vypadni ;-),“ vzkázala Doležalovi uživatelka Facebooku Verun Pacáková.

„Pokud jsou, jste jedním z nich, Jiří Doležal. A upřímně, nevím, proč vás takovýhle čurákoviny vůbec napadají, ledaže nenávist vůči Babišovi prostě zaslepuje,“ tuší Petr Bouda, který vidí v novinářově komentáři zásadní trhliny.

„V Jihomoravským kraji voliči volili Šimka (ANO) místo lháře Haška (ČSSD) – je to důkaz, že jsou voliči čuráci, protože potřetí za sebou nezvolili Haška? V Ústeckým kraji nezvolili voliči Foldynu (ČSSD) ani komanče, ale Urbánka (ANO) – chápu, strašní čuráci, ti voliči měli podpořit fandu Putina a nebo přímý pokračovatele KSČ. Totální debakl utrpěli nejrůznější „vlastenci“, DSSS a podobnej póvl – opět, čuráci Češi, že to nenaházeli Okamurovi a Vandasovi. Takhle by se dalo pokračovat déle, ale myslím, že k tomu není důvod. O tom, kdo je a kdo není čurák, nejlíp vypovídají podobný povolební fejsbůčkový statusy, jako je ten váš,“ míní Bouda.

Debatu čas od času rozsekly příspěvky v nadneseném žertovném duchu, jaký například předvedl Petr Břinčil: „Ty jo, já nevím, co furt máte proti údu. Jako že někdy visí?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …