Někdo ležel v křoví a natáčel ho. Šmírování! Hejtmanka Pokorná Jermanová se rozzuřila v rádiu

16.08.2018 17:53

Hostem čtvrtečních Dvaceti minut Radiožurnálu byla středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová z hnutí ANO. Vyjádřila se mimo jiné k tomu, že její manžel využíval k soukromým účelům automobil hejtmanství. Když vše vyšlo najevo, manželský pár uspořádal tiskovou konferenci a manžel hejtmanky se na ní dušoval, že už to nikdy neudělá. Pokorná Jermanová se kvůli této kauze v rádiu pořádně rozzlobila.

Někdo ležel v křoví a natáčel ho. Šmírování! Hejtmanka Pokorná Jermanová se rozzuřila v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Jestli mluvíte o té pseudokauze, která proběhla a ještě teď doznívá, tak já mám k dispozici jeden vůz a pak mám ještě jedno auto, které nepatří jenom mně, a tam jezdí řidič,“ prohlásila hned na úvod Pokorná. „Rozhodně se necítím jako papaláš a nikdy jsem se tak nechovala. Já nechci naskakovat na reportáž, která byla tendenčně natočena. Jde o to, že když manželovi půjčím auto, tak nikdo neví, jestli mě někde nevyzvedává a nejedeme někam spolu. A zadruhé, manžel není veřejná osoba a mně se nelíbí, že někdo ležel v křoví a natáčel ho. Mně se nelíbí ten způsob šmírování lidí,“ zlobila se dáma.

V soukromých firmách podle ní bývá zvykem využívat firemní vozy i k soukromým účelům. Jen musejí za projeté kilometry zaplatit a Pokorná Jermanová prý vše zaplatila. „Já jsem všechno udělala, všechno jsem zaplatila,“ řekla jasně politička s tím, že nevidí důvod se za kauzu omlouvat. „Všechny ty útoky, které přicházejí, já považuji za velmi podpásové,“ zdůraznila.

Kvůli reportérům serveru Seznam Zprávy.cz je prý podle Pokorné ohrožena jedna z jejích funkcí, funkce šéfky bezpečnostní rady kraje. „Tím, že bylo natočeno, kde bydlím, tím, že bylo natočeno to auto včetně SPZ, tak tím byla ohrožena tato moje funkce.“

Došlo i na cestu hejtmanky do Spojených států, kam s sebou politička vzala tři firmy. Tato cesta prý byla připravována v součinnosti s ambasádou USA a Pokorná Jermanová považuje cestu za úspěšnou. Americkým firmám prý hejtmanka nabízela investiční příležitosti ve Středočeském kraji. Pokorná Jermanová jednala prý mimo jiné z guvernérem Utahu a měla možnost promluvit také na půdě washingtonské univerzity. To všechno jsou důvody, proč Pokorná Jermanová považuje cestu za úspěšnou i navzdory tomu, že se k političce přidaly jen tři firmy.

Nakonec hejtmanka okomentovala i fakt, že Středočeský kraj přispěl dvěma sty tisíci korun na koncert Dalibora Jandy. Ani na tom prý není nic špatného, protože kraj podporuje celou řadu kulturních akcí, např. hrnčířské trhy, a v této své aktivitě hodlá i nadále pokračovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…