Nekoukáte na ČT? Nebudete ji platit, zní návrh

06.10.2020 10:48

V roce 2016 Strana práv občanů Zemanovci žádala prostřednictvím petice zrušení koncesionářských poplatků určených České televizi a Českému rozhlasu. Tehdy neuspěli. Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček teď přichází do Sněmovny s návrhem, který má lidem umožnit vyhnout se placení těchto poplatků.

Nekoukáte na ČT? Nebudete ji platit, zní návrh
Foto: ČT
Popisek: Logo České televize z roku 1997

Anketa

Kdo bude po volbách 2021 předsedou z nich vzešlé vlády?

hlasovalo: 19174 lidí

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček přišel s návrhem zákona, který lidem umožní neplatit koncesionářské poplatky. Serveru iDNES.cz sdělil, že tím reaguje na požadavky lidí, kteří odmítají sledovat Českou televizi, ale i tak jí musí odvádět peníze.

Každý má mít možnost volby, které vysílání chce sledovat. Pokud takovou volbu projeví celá domácnost a projeví to předepsanou formou, měla by existovat možnost být z povinnosti platit poplatek vyvázána,“ argumentuje komunistický poslanec v důvodové zprávě k návrhu změny zákona o rozhlasových a televizních poplatcích, který nejprve posoudí vláda a pak Poslanecká sněmovna.

Zákon již dnes říká, že někteří lidé, například s velmi nízkými příjmy, koncesionářské poplatky platit nemusí. Průzkumy ale ukazují, že až 80 procent Čechů s jejich placením nemá problém a souhlasí s ním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…