Některé nemocniční budovy na Bulovce se rozpadají rychleji, než jsou opravovány. Primátor Hřib mezitím poslal tiskovku o vyvěšení tibetské vlajky

09.03.2020 16:46

Bulovka se v posledních týdnech stala velmi medializovaným zařízením zejména kvůli hospitalizaci pacientů s koronavirem. Její pondělní tisková konference ovšem měla jiné téma. Zoufalý stav některých z budov v areálu.

Některé nemocniční budovy na Bulovce se rozpadají rychleji, než jsou opravovány. Primátor Hřib mezitím poslal tiskovku o vyvěšení tibetské vlajky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

77%
19%
hlasovalo: 19415 lidí
Současné tempo oprav budov v majetku města je nedostatečné a k jejich renovaci je potřeba zhruba tři miliardy korun, stojí v oficiálních tiskových podkladech, které má redakce k dispozici. Jak se píše dále, některé budovy se dokonce rychleji rozpadají, než jsou opravovány.

Bulovka podle slov svých zástupců nemůže městské budovy rekonstruovat, protože není jejich vlastníkem. Nemocnice přitom platí pražskému magistrátu nájemné 28 021 692 korun ročně.

Absurditu situace dokresluje dopis, který oznamuje rozsáhlou rekonstrukci záchytné stanice v areálu Bulovky. Ten ParlamentníListy.cz přikládají.

Celkem vtipně vedle těchto závažných zjištění stojí tiskové prohlášení pražského magistrátu, které dorazilo zhruba stejně se zoufalým popisem nemocničního areálu. Tiskový zástupce primátora Hřiba v něm oznamuje, že v úterý 10. března v 8:45 primátor Hřib spolu s dalšími zástupci města vyvěsí tibetskou vlajku na budovu magistrátu.

Bulovku mimochodem v říjnu loňského roku navštívil i premiér Babiš. „Před dávnými časy, v roce 1931 byla Bulovka nejmodernější nemocnice Evropy. Teď je všechno jinak. Nemocnice je hrozně zanedbaná a potřebuje naprosto nutně investice. Jenže problém je v tom, že část budov patří státu a část Praze a ta blokuje modernizaci a investice,“ postěžoval si tehdy. „Byl jsem v šoku,“ řekl o své návštěvě.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…