Nelegál ze Rwandy, několikrát zamítnutý azyl, zapálí katedrálu, zabije kněze. Jak je to možné?! Le Penová udeřila na Macrona

10.08.2021 16:27

Čtyřicetiletý Rwanďan zabil včera ve Francii kněze, k činu se přiznal. Jedná se přitom o muže, který byl hned několikrát vyzván, aby území Francie opustil. Navíc je souzen kvůli zapálení katedrály v Nantes. A Macronova soupeřka Marine Le Penová už prohlašuje, že se jedná o selhání státu. Prý se ovšem nejednalo o teroristický čin.

Nelegál ze Rwandy, několikrát zamítnutý azyl, zapálí katedrálu, zabije kněze. Jak je to možné?! Le Penová udeřila na Macrona
Foto: Repro YouTube Meganoticias
Popisek: Požár katedrály v Nantes

Dle agentury Reuters a dalších médií došlo ve Francii k další vraždě kněze. V pondělí byl zabit šedesátiletý Olivier Mair ve Vendée. Útočník se k činu přiznal, jedná se o čtyřicetiletého migranta ze Rwandy, který se ve Francii nachází údajně již od roku 2012. A navíc, už je vyšetřován kvůli podezření, že minulý rok zapálil katedrálu v Nantes. Nicméně, podle vyšetřovatelů se nejednalo o akt terorismu.

Anketa

Je dobře, že byl Koudelka dočasně pověřen řízením BIS?

hlasovalo: 9406 lidí
Podle Reuters byl Rwanďan zadržován až do konce května tohoto roku, následně byl propuštěn a hlídán, umístěn byl právě v opatství. Ale když si stěžoval, že chce odejít, byl přemístěn na psychiatrickou kliniku, ze které byl koncem července propuštěn.

To není vše. Dotyčný Rwanďan ve Francii neměl co dělat, jeho žádost o azyl byla několikrát zamítnuta. Což neopomenula použít Macronova vyzyvatelka Marine Le Penová, která se na twitteru opřela do Macrona, že ve Francii je možné „být nelegální imigrant, zapálit katedrálu v Nantes, nebýt deportován a pak spáchat další zločin, vraždu kněze“. Označila to za totální selhání státu. Příkaz k opuštění Francie už byl Rwanďanovi zaslán, ale kvůli soudu stále v zemi zůstával.

Dle publicisty Josefa Brože, který shromáždil zprávy z francouzských médií, se Rwanďan jmenuje Emmanuel Abayisenga a Le Penová nebyla s otázkou, proč byl stále ve Francii, sama. Pachatel byl opět hospitalizován na psychiatrii, jeho psychický stav je prý považován za „neslučitelný s režimem vazby“. Příkazy k opuštění Francie dostal Abayisenga prý dokonce čtyři.

Na zdravotní problémy si stěžoval již dříve. 31. prosince 2018 byl údajně napaden v Nantes před katedrálou, když zavíral její dveře. „Tento útok byl devastujícím zlomovým okamžikem,“ vysvětlila osobní psychický vývoj jeho bývalá právní zástupkyně Amandine Le Roy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…