Nemáte správné informace. Migranty máme, sděloval novinářům Okamura u volební místnosti

20.10.2017 17:21

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura věří, že jeho strana dosáhne ve volbách do POslanecké sněmovny dvouciferného výsledku, aby mohla prosazovat svůj program a zejména pak zákon o všeobecném referendu. Okamura to řekl novinářům poté, co dnes hodinu po zahájení voleb odevzdal svůj hlas v pražské Hostivaři, píše ČTK.

Nemáte správné informace. Migranty máme, sděloval novinářům Okamura u volební místnosti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Okamura míní, že by jeho hnutí mohla pomoct vyšší volební účast. „My si myslíme, že bychom mohli udělat dvouciferný volební výsledek. To je naše velké přání,“ uvedl. Doufá, že výsledek voleb ukáže sílící pozici strany na české politické scéně. „Těšíme se na výsledek voleb a doufáme, že nás naši podporovatelé, sympatizanti a podpůrci voleb podpoří,“ dodal.

Okamurovo hlasování sledovalo několik desítek novinářů včetně zahraničních štábů. Předseda SPD přišel s předem připraveným lístkem. Poté, co se zaregistroval, tak si potřásl rukou se všemi členy volební komise a pak za plentou vložil lístek do obálky. Při vhazování obálky do urny se mezi novináři strhla menší strkanice.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zahraniční novináři se Okamury ptali, proč se politici tolik vymezují proti migrantům, když v Česku nejsou. „Nemáte správné informace. Migranty máme,“ reagoval Okamura. Uvedl také, že je důležité, aby byl stát připraven na nebezpečí, které v souvislosti s migrací může hrozit i v budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…