Němcová sebevědomě: ODS vše zvládne. 8 procent preferencí ji neděsí

21.06.2013 19:21

Nominantka Občanské demokratické strany na premiérku Miroslava Němcová v pátečních Událostech ČT prozradila podrobnosti z odpolední schůzky s prezidentem Milošem Zemanem. Proběhla prý v korektní a příjemné atmosféře. Nastínila i plány v příštích hodinách.

Němcová sebevědomě: ODS vše zvládne. 8 procent preferencí ji neděsí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Pan prezident chtěl slyšet názor ODS na to, jakou má představu o řešení té krize, která vznikla,“ řekla. Žádné námitky k její osobě prý neměl. Němcová se v minulosti několikrát k prezidentu Zemanovi vyjádřila dosti kriticky. Němcová počítá s tím, že bude Zeman po ODS chtít, aby mu předložila seznam poslanců, kteří případnou novou vládu podpoří. Zatím však o ničem takovém nehovořil. „Jsme připraveni na to, že takový požadavek může vznést,“ řekla a připomněla, že podobný postup zvolil i jeho předchůdce Václav Klaus.

Schůzka s TOP 09 proběhne v sobotu

Vedení ODS nepochybuje o tom, že se s TOP 09 dokáže domluvit. Podle jejích slov je strana připravená a schopná všechny problémy rychle vyřešit. Jde zejména o post předsedy dolní komory parlamentu. „My to časově určitě zvládneme,“ prohlásila. „Zítra se sejde grémium ODS i schůzka s TOP 09 a určitě si tam řekneme, jak pokračovat dál.“

Pokles preferencí ODS, který zaznamenal poslední průzkum, ji nepřekvapuje. „My jsme očekávali, že po tom týdnu, co máme za sebou, se to musí odrazit v preferencích, zejména v preferencích ODS. Teď doufáme, že těmi kroky, které chceme nabídnout, se to zlepší,“ dodala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…