Němeček sloužil Babišovi jako takový fackovací panák, říka Kubek

18.11.2016 6:10

Prezident České lékařské komory Milan Kubek přivítal konec ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD). Tento šéf resortu prý sloužil jen jako fackovací panák Andreji Babišovi (ANO). Němeček to ve vládě neměl snadné, ale přesto se měl snažit udělat víc.

Němeček sloužil Babišovi jako takový fackovací panák, říka Kubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf České lékařské komory Milan Kubek

„Kritizovali jsme počínání pana ministra Němečka dlouhodobě. Česká lékařská komora už před rokem na svém sjezdu za jeho přítomnosti přijala usnesení, že není spokojena s prací ministerstva zdravotnictví. Pan ministr to tehdy obrátil v žert a řekl, že on sám také není spokojený s prací svého ministerstva, ale my jsme očekávali, že se situace za rok zlepší,“ zahájil rozhovor pro server Aktuálně.cz Kubek.

Bohužel se nezlepšilo nic a ČLK dokonce v letošním roce varovala občany, že už není schopná garantovat odpovídající lékařskou péči všem lidem. „Vyjmenovali jsme příčiny personální devastace českého zdravotnictví,“ připomněl také Kubek. Zásadním problémem jsou nízké platy lékařů, kteří jsou navíc nuceni pracovat přes čas, a porušovat tak zákoník práce. K dovršení všeho zlého jsou prý čeští lékaři a sestry vzděláváni tak chaoticky, že je strašně obtížné se v celém systému vyznat.

Celý rozhovor naleznete zde.

Pravda, ministr Němeček nemůže podle Kubka za všechny problémy zdravotnictví, řadu z nich zdědil, ale měl je řešit. Měl se o to pokusit i navzdory různým sporům s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).   

„Beru to tak, že pan Němeček sloužil celou dobu panu Babišovi jako takový fackovací panák. Na to ovšem doplácelo zdravotnictví. Rozumím tomu, že se pan premiér snaží tuto situaci řešit. Za zajištění zdravotní péče pro občana zodpovídá celá vláda, bez její podpory se ministr zdravotnictví neobejde. A já přeji řediteli Ludvíkovi, aby jako ministr zdravotnictví tuto podporu měl,“ poznamenal na adresu nového šéfa zdravotnictví Miloslava Ludvíka. Ať už je Ludvík jaký chce, jedno mu prý nelze odepřít. V Nemocnici Motol dokázal, že uměl najít peníze a snad je dokáže najít i ve svém resortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…