Německá Levice má nový nápad: Zrušit ve vlacích první třídu, ať se nikdo nepovyšuje

16.08.2019 16:03

Německá radikální Levice přišla s myšlenkou, že všichni lidé mají mít stejně, alespoň pokud jde o vlakovou dopravu. Poslanec volá po zrušení první třídy ve vlacích a po stejných službách za stejné ceny pro všechny. Poslanec tímto svým návrhem navazuje na požadavky členů z hnutí Fridays For Future. kteří o školních pátcích místo sebevzdělávání volali v ulicích měst po záchraně Země.

Německá Levice má nový nápad: Zrušit ve vlacích první třídu, ať se nikdo nepovyšuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velvyslanectví Německé spolkové republiky v Praze

Poslanec německé krajně levicové Dile Linke (Levice) Bernd Riexinger je přesvědčen, že by se všichni lidé měli mít stejně, alespoň pokud jde o regionální vlakovou dopravu v Německu. Jak si tuto rovnost představuje v praxi? Ve vlacích y měla být zrušena první třída a všichni cestující by měli mít nárok na tytéž sužby.

„Lidé stojí na chodbách, zatímco v první třídě je spousta volného prostoru. Všechny vagony by měly být otevřené všem, abychom měli ve vlaku větší kapacitu. A to bez toho, aby lidé museli zaplatit víc,“ uvedl Riexinger. Jeho slova českým čtenářům přinesl server iDNES.cz

Není přitom bez zajímavosti, že poslanec svým návrhem navazuje na nápad studentů protestujících každý školní pátek v ulicích měst z hnutí Fridays For Future, kteří by rádi zrušili německou vnitrostátní leteckou dopravu a lidi poslali do vlaků, protože cestování vlakem je ekologičtější.

Němečtí vlakoví dopravci i pravicoví politici nápad Riexingera odsuzují. Mají pocit, že se snaží o návrat k socialismu. V kapitalismu to chodí tak, že kdo si připlatí, má nárok na to cestovat ve vagonech, kde je více místa, např. na dlouhých trasách. A pokud se ve druhé třídě lidé tlačí, mohou Německé dráhy připojit další vagony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…