Nemlátil jsem demonstranty, oznámil nový policejní prezident

30.11.2018 9:43

Ministr vnitra Jan Hamáček oznámil, že novým policejním prezidentem bude Jan Švejdar. Nahradí Tomáše Tuhého, z něhož se stal český velvyslanec na Slovensku. Švejdar po boku ministra mimo jiné oznámil, že k policii nastoupil v roce 1987 do pohotovostního pluku VB, ale na rozdíl od současného komunistického poslance Zdeňka Ondráčka nikdy nestál s obuškem v ruce proti lidem toužícím po svobodě.

Nemlátil jsem demonstranty, oznámil nový policejní prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Plukovník Jan Švejdar byl krajským ředitelem policie v Pardubicích. Nejvyšším policistou v zemi se stal na doporučení komise expertů. Hamáček se řídil jejich doporučeními.

„Dobrý den, dámy a pánové, já jsem nastoupil k policii 1. 3. 1987, nastoupil jsem do pohotovostního pluku veřejné bezpečnosti jako všichni. Aby nevznikly nějaké dohady, tak vám hned sdělím, že jsem nikdy nezasahoval proti demonstrantům,“ oznámil Švejdar na úvod.

Na tiskové konferenci před kamerami České televize požádal novináře o pár týdnů klidu, aby se mohl seznámit s chodem úřadu, ale jedním dechem přislíbil, že v brzké době uspořádá obsáhlejší tiskovou konferenci, kde představí své priority. Prý už teď ví, že se chce zaměřit na důslednější potírání zločinů spojených s drogami a na řešení situace na českých silnicích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…