Nemohu být zničen, prohlásil Zeman na náměstí, kde se ozývalo i nepřátelské skandování

10.05.2017 18:02

Prezident Miloš Zeman se ve středu odpoledne setkal také s občany Železného Brodu, s nimiž pohovořil jak o své cestě do Číny, kam odletí zítra, tak i o vládní krizi.

Nemohu být zničen, prohlásil Zeman na náměstí, kde se ozývalo i nepřátelské skandování
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Účast prezidenta Miloše Zemana na Česko-chorvatském podnikatelském fóru

Úvodem se Zeman vyjádřil ke sklářství ve městě, následně pak již vyzval k diskusi. 

„Masaryk kdysi říkal, že rozčílení není program. Pan hejtman pak doporučoval, abychom poslouchali naše argumenty,“ napomenul pak prezident prvního tazatele, který se rozčílil, že by měl vydělávat pro zahraniční podnikatele. Zeman následně upozornil, že Viktor Kožený a Zdeněk Bakala byli také čeští podnikatelé, od přítomných diváků se pak ozývalo nesouhlasné mručení.

Řeč přišla i na volební systém. „Prosazuji to, aby kromě přímé volby prezidenta byla i přímá volba starostů, primátorů a hejtmanů. Právě proto, aby se nestalo, že někdo vyhraje volby, ale do čela radnice či kraje se postaví někdo, kdo volby nevyhrál. Starostou, primátorem nebo hejtmanem se stává ten, kdo dostal největší preferenční počet hlasů na kandidátce vítězného subjektu,“ řekl Zeman a také uvedl, že by bylo dobré, aby si občané mohli sestavit vlastní kandidátku napříč politickým spektrem, jako je tomu u komunálních voleb.

„Nemůžu stále zůstávat takovým, jakým jsem byl. Senilním, dementním, bolí mě nohy,“ poznamenal také před občany Železného Brodu Zeman. „Každého politika můžete zničit nějakým podezřením. Já nemohu být zničen, neboť jsem si nic nenakradl. A ve svém věku nemohu být podezříván ani ze sexuálních deliktů,“ zaznělo rovněž z úst Zemana.

Další starostka nedaleké obce si pak postěžovala na to, že v její obci upadá spolkový život kvůli zavedení elektronické evidence tržeb. „Jsem také členem jednoho spolku, a to spolku zahrádkářů, protože mám na Vysočině záhonek 2 x 3 metry. Máte pravdu v tom, že existují oblasti, kde je zavedení EET nesmysl. Mám ten dojem, že si to začíná uvědomovat i ministr financí Andrej Babiš, neboť se začaly zavádět určité výjimky. Smysl EET je v tom, honit velké ryby, daňové podvodníky,“ řekl prezident.

Jedna ze studentek se pak zeptala na vládní krizi. „Proč otálíte s odvoláním Andreje Babiše?“ zeptala se za potlesku přítomných. „Normální člověk většinou svoji otázku říká zpaměti a nečte ji z mobilu,“ napomenul studentku. „Na dnešek večer v 19.30 jsem do hotelu Imperial pozval tři předsedy současné koaliční vlády – Bohuslava Sobotku, Andreje Babiše a Pavla Bělobrádka a ještě před odletem do Číny se s nimi chci sejít a předložit jim dva konkrétní návrhy řešení této krize. Slušné je říci to nejprve jim a pak až mým milovaným novinářům,“ sdělil Zeman.

Závěr zase patřil mistrovství světa v hokeji. „Každé setkání má tento dotaz. Jsem známý odborník na hokej. Vím, že se hraje na dva poločasy a že nejlepší hokejistkou je Martina Navrátilová,“ řekl za smíchu přítomných Zeman.

Při podpisu Zemana do pamětní kroniky města se pak náměstím ozýval pískot a skandování: „Miloše do koše!“ Následně pak připevnil prezidentskou stuhu na městský prapor a převzal z rukou vedení města dary. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…