Nenávidím, když ze mě někdo dělá blbce, zuřil Klíma u Tachecí

23.01.2012 18:33

Na první pohled vypadá uznávaný reportér Josef Klíma jako dobrák od kosti. Přesto existují situace, kdy lítají třísky a sypou se střepy, ze srdce totiž nenávidí, když se z něho někdo snaží udělat blbce. Kvůli do nebe volající drzosti naposledy poslal za mříže majitele pražské lékárny.

Nenávidím, když ze mě někdo dělá blbce, zuřil Klíma u Tachecí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

A udělat z Klímy blbce se prý snaží kde kdo. „To jsou ty lidi, co se vám už vysmívají do očí, říkají vám do očí věci, které evidentně nejsou pravda a zkouší vaši trpělivost,“ vrčel se zaťatými zuby reportér s tím, že takoví lidé se nebojí ani kamery.

„Ti lidé se už nebojí ničeho. Ta kamera jim sice udělá hanbu, ale to jsou lidi, kteří tu hanbu stejně dávno mají,“ uvedl diváky do nelehké situace, do níž se čas od času při své profesi dostane. Navíc se jeho snahy o odhalení pravdy nesetkávají s očekávanými reakcemi.

„Té naší reportáže se stejně nikdy nechytne žádný státní zástupce, žádný vyšetřovatel,“ posteskl si. Výjimkou z tohoto pravidla bylo odsouzení původem ruského provozovatele jedné z pražských lékáren.

Prolhaný drzý lékárník dostal osm let

„Vzpomínám si, že jsem byl dožranej doopravdy k výbuchu. To jsem tenkrát zjistil, že jedna lékárna v Praze vykazuje šesttisíckrát vyšší prodej modafenu, nurofenu a dalších látek sloužících k výrobě drog,“ vzpomíná.

„Ten majitel, což byl Rus, mi do očí tvrdil, že to tak není a že to je normální. Tak jsem se ho ptal, jestli tu skutečně má šesttisíckrát víc lidí rýmu a nachlazení a on mi do očí tvrdil, že je zase všechno v pořádku,“ popsal nervy drásající případ Josef Klíma. „Zmohl jsem to, že dostal osm let natvrdo,“ dodal se znatelným uspokojením v hlase muž, jehož životním posláním je nacházet pravdu a ukazovat ji lidem.

Dobrý novinář nebo špatný politik?

O vstupu do politiky svého dřívějšího kolegy a kamaráda Radka Johna si myslí Josef Klíma své. Na začátku politické kariéry se prý dokonce Johnovi pokoušel promluvit do duše. „Já jsem Johnovi říkal: Chceš aby na tebe lidi vzpomínali jako na dobrýho novináře, nebo na špatnýho politika?“ Jeho slova si formální šéf Věcí veřejných zřejmě k srdci nevzal.

Loajalitu ke svému bývalému kolegovi ale Klíma důrazně odmítá. „Loajalita padla ve chvíli, kdy se ocitl na druhé straně. Ve chvíli, kdy vstoupil do politiky, padla veškerá loajalita,“ zdůraznil s vážnou tváří.

„Já o něm ani nemůžu natáčet žádnou reportáž, dokonce ani tu dobrou. Protože jsme byli kolegové, takže když o něm objevím nějakou čuňárnu, tak to stejně musí zpracovat kolegové, protože se dostávám do střetu zájmů,“ uzavřel.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…