Nenechat opozici prostor v příštích volbách! Pekarová spustila na volebním sněmu TOP 09

11.11.2023 11:18 | Monitoring

„Musíme se v polovině volebního období podívat na to, co se třeba úplně nepovedlo, ale být dostatečně sebevědomí, nepropadat malomyslnosti," uvedla na dnešním sněmu TOP 09 jediná kandidátka na předsedkyni vládní TOP 09 a aktuální šéfka strany a Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Jako největší úspěch TOP 09 zmínila možnost měnit život v Česku k lepšímu. Zároveň připustila, že lidé nepřijímají některé kroky s nadšením. Populistická a extremistická opozice však podle ní nesmí dostat v příštích volbách prostor.

Nenechat opozici prostor v příštích volbách! Pekarová spustila na volebním sněmu TOP 09
Foto: Screen: TOP09
Popisek: Markéta Pekarová Adamová na volebním sněmu TOP 09.

Kandidátka na šéfku TOP 09 v úvodu svého kandidátského projevu hovořila o těžkých posledních dvou letech vlády, kdy se ke krizi klimatické, energetické a zdravotní přidalo největší bezpečnostní ohrožení od konce studené války, kterým je vpád ruské armády na Ukrajinu. „Musíme se v polovině volebního období podívat na to, co se třeba úplně nepovedlo, ale být dostatečně sebevědomí, nepropadat malomyslnosti," prohlásila.

Pekarová Adamová uvedla, že vládní koalice, ale i koalice SPOLU, je postavena na kompromisech, díky tomu TOP 09 může ovlivňovat život v Česku. „Ustoupili jsme v programu i v osobních ambicích, výměnou za výhru ve volbách. Největším úspěchem pro nás je samotný fakt, že můžeme opět ovlivňovat život v této zemi a měnit ji k lepšímu,“ řekla delegátům.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí
Zdůraznila, že koalici SPOLU nespojuje pouze téma antibabiš. „Koalice SPOLU, navzdory zpochybňování z řady stran, ukazuje, že ji spojuje víc než populistický konkurent, spojuje ji zaměření na budoucnost, střední třídu a její potřeby, pravicový pohled na svět, věcná řešení. To je tmel natolik silný, že převážil i jako pojítko pro volby do Evropského parlamentu,“ pokračovala Pekarová Adamová.

Následně uvedla, že úděl TOP 09 v této vládě je prokazovat ekonomickou zodpovědnost a racionalitu v těch nejtěžších časech. „Po dlouhých letech vlády populistů, naprosto odosobněných od jakýchkoli hodnot či morálky, prožíváme obzvláště složitou dobu. Víme, že kroky, které děláme, nejsou obecně přijímány s nadšením. Všichni bychom chtěli vládnout v době ekonomického růstu a dělat pouze populární kroky, vládneme však v letech, kdy tomu tak není. Možná je to náš uděl ekonomickou zodpovědnost a racionalitu prokazovat v těch nejtěžších časech,“ dodala Pekarová Adamová.

Kritizovala současnou opozici za to, že je populistická a extremistická a zcela bez zábran. „ANO a SPD nezáleží na tom, jak bude vypadat Česko za deset let, pouze loví hlasy na sliby rozdávat peníze," uvedla s tím, že by byl velký hazard s budoucností naší země, pokud by se nechal opozici prostor v příštích volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

TOP nám mění opět život k lepšímu dle MPA, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 11.11.2023 11:41:38
Okradou důchodce, zařídí nejvyšší ceny energie, největší propad životní úrovně, zničí průmysl, daněmi a inflací okradou obyvatelstvo, zavedou cenzuru, represe a politické procesy k zastrašení, porušování zákonů, umožní početnou muslimskou či africkou migraci do naší země, ... O lepším životě mám přece jen jiné představy.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…