Není důležité, co si o mně myslí premiér, řekl Pospíšil

11.07.2012 17:41

Bývalý ministr spravedlnosti a lídr plzeňské kandidátky ODS Jiří Pospíšil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu komentoval dění ve sněmovně kolem Vlasty Parkanové. Sám je rozhodnutý hlasovat pro vydání poslankyně k trestnímu stíhání. Chce, aby o vině rozhodl nezávislý soud. Doufá ale, že si orgány činné v trestním řízení nechají zpracovat další posudky.

Není důležité, co si o mně myslí premiér, řekl Pospíšil
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

Pospíšil se rozhodl pro vydání Parkanové. Kauza je podle něj sporná, je tam řada otazníků, ale právě pro to by tam měl mít konečné slovo nezávislý soudce.

„Nečetl jsem spis, vycházím z toho, co je převážně v médiích. Právě proto, že neumíme říci, jestli byla letadla předražena, by to měl rozhodnout soud. Měl by to porovnat s jinými nákupy v zahraničí,“ míní Pospíšil. 

Pospíšil očekává, že budou další posudky o nákupu letounů

Předpokládá, že si orgány činné v trestním řízení nechají zpracovat další posudky. Prý je možná určitá komparace, pokud se porovná cena, za kterou nakupovaly jiné armády.
V pořadu na Radiožurnálu Pospíšil prohlásil, že by bylo nepřípustné, pokud by policie obvinila Vlastu Parkanovou kvůli tomu, aby se dostala k jiným politikům.

Kloním se k úplnému zrušení imunity

Pospíšil se ve Dvaceti minutách Radiožurnálu také vyjádřil k údajnému telefonátu ministra financí Miroslava Kalouska policii kvůli kauze Parkanové. „Může to být provokace, ale nicméně je zde inspekce. To je správný postup. Nechci jako politik přes média vysílat, jak má inspekce postupovat,“ dodal bývalý ministr spravedlnosti.

S Kalouskem se Pospíšil ztotožnil v otázce zrušení imunity. Ministr financí to chce navrhnout, pokud sněmovna vydá Vlastu Parkanovou k trestnímu stíhání.
„Čím víc pozoruji naplňování imunity a debaty kolem ní, tak se kloním k variantě jejího úplného zrušení,“ prohlásil Pospíšil.

Je mi jedno, co si o mně Nečas myslí

V pořadu na Radiožurnálu odmítl, že by kandidoval na hejtmana Plzeňského kraje, aby si upevnil místo nebo mocenskou pozici ve straně. Prý se ale rád vrací do svého kraje. Údajně pro něj není prioritou ani to, aby znovu kandidoval na místopředsedu ODS. Řekl také, že se stahuje z centrální politiky.

V rozhovoru dal najevo, že je mu jedno, co si o něm myslí předseda ODS a premiér Petr Nečas. „To, že jeden člověk má názor, že nezvládám manažersky svou roli, neznamená, že to je pravda,“ upozornil.

Na závěr řekl, že se také věnuje nadačnímu fondu Medy Mládkové, což mu jako jediná věc v současnosti přináší radost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…