Není nutné mít šéfa sněmovny a pak premiérku, odmítá nápad TOP 09 Peake

21.06.2013 16:49

Podle předsedkyně LIDEM Karolíny Peake není nutné nejprve vybírat šéfa Poslanecké sněmovny a až pak jmenovat Miroslavu Němcovou premiérkou. V rozhovoru pro iDnes.cz také uvedla, že je připravena jednat o podmínkách další vládní spolupráce.

Není nutné mít šéfa sněmovny a pak premiérku, odmítá nápad TOP 09 Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Bude-li jmenována Miroslava Němcová premiérkou, jsme připraveni zahájit jednání s ODS a TOP 09 o podmínkách další případné spolupráce. Očekávám sebereflexi ODS po právě probíhajícím skandálu,“ uvedla Karolína Peake.

Zároveň si ale myslí, že je možná i varianta úřednické vlády. „Všechny varianty jsou možné. A záleží na konkrétní situaci v dané chvíli, která varianta se ukáže jako nejlepší řešení pro republiku,“ dodává Peake.

Ministr financí Miroslav Kalousek spolu s TOP 09 podporuje Němcovou na premiérku, ovšem tvrdí, že lepší by bylo nejprve zvolit nového šéfa sněmovny a až poté Němcovou jmenovat. „Tento postup nepovažuji za nutný,“ míní Peake.

V pondělí se také předsedkyně LIDEM sešla i s prezidentem Milošem Zemanem. „Mluvili jsme o možnostech řešení nastalé situace. Pokud prezident nazná, že je potřeba další jednání, ráda do Lán zajedu,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…