Neonacistu bych si za náměstka nevzal, vzkázal Lessy Dobešovi

23.02.2011 21:30

Nový policejní šéf Petr Lessy v České televizi odmítl, že by kádroval policisty podle jejich dřívější údajné vazby na některé politiky.

Neonacistu bych si za náměstka nevzal, vzkázal Lessy Dobešovi

„Žádného svého kolegu jsem nehodnotil podle toho, jestli je nějaký langerovec, (...) je to obehraná písnička," řekl policejní prezident Petr Lessy. Dodal, že své podřízené vnímá hlavně jako profesionály a rozhodně si nemyslí, že by byli navázaní na jakékoli politické zájmy.

Jeden z volajících diváků se Lessyho zeptal i na Ladislava Bátoru, kterého hodlá do funkce svého náměstka jmenovat ministr školství Josef Dobeš z VV.

Národovec a euroskeptik

Přitom kontroverzní Bátora v roce 2006 kandidoval za extremistickou Národní stranu a je obecně známý svou nevybíravou kritikou Lisabonské smlouvy, "homosexualismu" a údajného eurokonformismu české pravice.

„Ne, neonacistu bych si za náměstka nevybral," odpověděl na přímý dotaz Lessy.

Psali jsme: Prohradní Bátora bude prvním náměstkem ministra Dobeše

Vrba prostě odešel, s Langerem to nesouvisí

Debata se stočila i na odcházejícího šéfa protikorupční policie Libora Vrbu, který po schůzce s Lessym složil funkci. Policejní prezident se dříve vyjádřil, že není s fungováním protikorupčních policistů vůbec spokojen, nicméně odmítl, že by na Vrbu tlačil kvůli médii často zmiňovanému napojení na někdejšího ministra vnitra z ODS Ivana Langera.

V závěru pořadu se Petr Lessy dotkl i petice policejních odborů za odvolání ministra vnitra Radka Johna. „Petici jsme nepodepsal, petice se ke mně ani nedostala (...) a stále říkám, že petice nic neřeší," zopakoval své dřívější stanovisko nový policejní prezident, kterého do funkce dosadil právě John.

Manažerů je moc, policistů málo

Finance pro své lidi by chtěl získat reformou policie, kupříkladu by rád o něco zeštíhlil manažerskou složku policie. „Někdy mám pocit, že výkonných policistů nám ubývá," ale počet manažerů je stále stejný, povzdechl si na závěr Petr Lessy.

Většina diváků přijala nového policejního prezidenta pozitivně, v internetovém hlasování mu podporu vyjádřilo 72 procent diváků.

Čtěte:

Policejní prezident úřaduje: Pryč půjdou Bílek i Vrba

Lessy sází na postupný vývoj, policie je podle něj „přezměnována"

Budou grilovat Lessyho. Cítíte se duševně zdráv, překvapí komunista

Langer: Policejní prezident nemá být loutka

Foto: Hans Štembera, mvcr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…