Nepotřebuju vás! Orbán do toho praštil: Jasný plán, který naštve Brusel

12.03.2019 14:21

O frakci europarlamentu EPP, do které patří i Orbánův Fidész, mluvil premiér Maďarska už v rozhovoru pro německý Welt. Nyní jeho další slova přinesl server Hungary Journal. Orbán naznačuje, že po útoku „proimigračních sil“ v EPP zvažuje, zda strana do frakce patří, či ne. A pokud ne, tak by jeho cesta prý vedla do Polska…

Nepotřebuju vás! Orbán do toho praštil: Jasný plán, který naštve Brusel
Foto: EPP
Popisek: Viktor Orbán

V pátek v rozhovoru pro rádio Kossuth uvedl, že na Fidész prý v EPP zaútočili proimigrační síly, které chtějí z frakce udělat mezinárodní proimigrační organizaci, čemuž chce Maďarsko zabránit. „Při ochraně křesťanství a v otázce migrace není možný kompromis,“ řekl Orbán podle Hungary Journal. „Některé strany v EPP chtějí vybudovat Evropu se smíšenou populací a přivést migranty, zatímco jiné, včetně Fidészu, chtějí uchovat křesťanské hodnoty a chránit své hranice. Maďarsko jako první prokázalo, že migrace může být zastavena, a proto jsme v centru pozornosti,“ tvrdil dále Orbán. A na závěr dodal, že Fidész zváží, zda zůstane v EPP, či ne.

Anketa

Vážíte si Madeleine Albrightové?

5%
95%
hlasovalo: 24340 lidí

Orbán se prý sešel jak s Jeanem-Claudem Junckerem, tak se spitzenkandidátem Weberem a o tématu vedli diskuzi. S Weberem se má podle Hungary Journalu sejít i dnes. Orbán tvrdí, že by rád EPP reformoval, aby v ní bylo místo i pro protimigrační strany, ale pokud to nebude možné, tak by podle jeho vyjádření první cesta vedla do Polska. Tamější Právo a spravedlnost do EPP také nepatří. Do Polska se premiér Maďarska vydal v neděli na oslavy 20 let od vstupu do NATO.

Orbán též podal návrh, aby byla v rámci Schengenu vytvořena rada ministrů vnitra, neboť Evropská komise podle něj selhala v otázce migrace, takže je načase, aby tyto pravomoci přešly opět na národní úroveň. Dodal, že pokud by věc měli na starost ministři vnitra před 3–4 roky, byla by Evropa bezpečnějším místem k životu.

Znovu varoval před demografickými trendy na Blízkém východě a v Africe, a pokud před nimi budeme zavírat oči, „dopadneme jako na Západě, kde se z imigrantů stávají voliči a levice slouží jejich zájmům“. Evropa je podle Orbána kontinentem prázdných kolébek, což chce údajně řešit prorodinnou politikou, a ne dovozem migrantů. Bránil tradiční rodinný model. Pozice malé, ale hlasité minority by prý neměla být brána za normální.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…