Nepříjemné překvapení pro Faltýnka: V jeho kraji ho vůbec nepostavili na kandidátku

25.05.2021 22:05

Předvolební klání je v plném proudu včetně personálního obsazování a sestavování kandidátek. Překvapivé jsou výsledky pro klíčového muže Andreje Babiše Jaroslava Faltýnka, jehož politický osud je nyní ve hvězdách. Toho totiž členové hnutí ANO na Vysočině nechtějí na kandidátce do sněmovních voleb. Nominační konference v regionu ho na kandidátku nezvolila. Dostal jen malou podporu.

Nepříjemné překvapení pro Faltýnka: V jeho kraji ho vůbec nepostavili na kandidátku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

„Babišův věrný“ se nejenže nestal lídrem kandidátky, ale nedostal se ani na seznam volebních kandidátů. Jaroslav Faltýnek komentoval výsledek nominační konference jen stručně. „Plně respektuji stanovisko a rozhodnutí kolegů z Vysočiny, a to je vše,“ uvedl na dotaz Seznam Zpráv. Podstatnou zprávou ovšem je, že do finální podoby nominace může zasáhnout ještě celostátní výbor hnutí ANO. Rozhodovat by měl v červnu. Podle serveru Seznam Zpráv ale místní členové hnutí ANO však doufají, že zásah vedení už nepřijde.

Pokud by se tak opravdu nestalo, mohl by šéf poslanců dostat místo na kandidátce v jiném kraji. Některé regiony ale již mají nominační konference za sebou a seznam kandidátů uzavřený. Otevírá se tak i varianta, že by klíčový muž šéfa hnutí ANO do sněmovních lavic v příštím volebním období nezasedl. Možná by to nebylo ani překvapení. V České televizi v neděli totiž Faltýnek naznačil, že neví, jestli bude kandidovat. V daném kontextu si také postěžoval, že je „otrávený“ z obvinění, kterým čelí po zveřejnění zápisků z jeho diáře.

Lídrem kandidátky na Vysočině byl nakonec schválen krajský zastupitel a člen předsednictva hnutí ANO Martin Kukla. Za ním by se měl objevit Zdeněk Faltus a třetí pak Ludmila Řezníčková. Faltýnek ale není jediný ze současných poslanců, kteří se na kandidátku nedostali. Kromě něj se na seznam volebních kandidátů nedostali také další dva současní poslanci ANO: Josef Kott a Radek Zlesák. Na kandidátce není ani současná poslankyně Monika Oborná, která je předsedkyní regionální organizace na Vysočině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…