Nerušil, lídr SPD: Odstupuji z Rady Českého rozhlasu. Ač bych nemusel

02.09.2021 9:47

Lídr pražské kandidátky SPD do sněmovních voleb Josef Nerušil složil členství v Radě Českého rozhlasu. Jak informoval ParlamentníListy.cz, chce se věnovat výhradně předvolební kampani a svým voličům.

Nerušil, lídr SPD: Odstupuji z Rady Českého rozhlasu. Ač bych nemusel
Foto: Archiv J. Neručila (Khalil Baalbaki)
Popisek: Josef Nerušil

„Jako lídr pražské kandidátky hnutí SPD jsem se rozhodl, že se budu nyní věnovat výhradně předvolební kampani, voličům a celkovému úspěchu hnutí SPD v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny,“ začal Nerušil své prohlášení, které zaslal ParlamentnímListům.cz.

Anketa

Kdo byl vítězem středeční debaty na CNN Prima News?

81%
3%
hlasovalo: 7979 lidí

„Přestože moje kandidatura za hnutí SPD není v rozporu s žádným zákonným ustanovením, a dříve kandidovali i jiní členové mediálních rad České televize a Českého rozhlasu – Erazim Kohák v roce 2004 za ČSSD, Petr Uhl v roce 2006 za Stranu zelených, Dana Makrlíková Eklová v roce 2013 za ODS, Michal Stehlík v roce 2016 za KDU-ČSL, nebo Vítězslav Jandák v roce 2019 za hnutí ANO – rozhodl jsem se rezignovat na své členství v Radě Českého rozhlasu, jejímž členem jsem se stal 29. září 2020. Zároveň věřím, že svým krokem napomůžu k definici úzu, podle kterého se budou v budoucnu řídit i ostatní členové mediálních rad,“ dodal Nerušil.

Celé prohlášení Josefa Nerušila:

Jako lídr pražské kandidátky hnutí SPD jsem se rozhodl, že se budu nyní věnovat výhradně předvolební kampani, voličům a celkovému úspěchu hnutí SPD v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny. Přestože moje kandidatura za hnutí SPD není v rozporu s žádným zákonným ustanovením, a dříve kandidovali i jiní členové mediálních rad České televize a Českého rozhlasu – Erazim Kohák v roce 2004 za ČSSD, Petr Uhl v roce 2006 za Stranu zelených, Dana Makrlíková Eklová v roce 2013 za ODS, Michal Stehlík v roce 2016 za KDU-ČSL, nebo Vítězslav Jandák v roce 2019 za hnutí ANO – rozhodl jsem se rezignovat na své členství v Radě Českého rozhlasu, jejímž členem jsem se stal 29. září 2020. Zároveň věřím, že svým krokem napomůžu k definici úzu, podle kterého se budou v budoucnu řídit i ostatní členové mediálních rad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…