Nespletl si Klaus vyhlášení amnestie s aprílem? ptá se Šmucler

04.01.2013 19:47

Nad amnestií, kterou vyhlásil prezident Václav Klaus, se pozastavují nejen politici ale i známé české osobnosti. Stomatolog a podnikatel Roman Šmucler se na facebooku zeptal, zda si prezident nespletl první leden a první duben, kdy je apríl. Upozorňuje server tn.cz.

Nespletl si Klaus vyhlášení amnestie s aprílem? ptá se Šmucler
Foto: top09.cz
Popisek: Roman Šmucler

Textař Michal Horáček se pozastavil nad tím, proč mají být odměněni lidé, kteří sami mařili průběh trestního stíhání. Nepřebírali obsílky, fingovali choroby nebo využívali kličky a draze zaplacené právníky.

Nejsou takoví lidé právě těmi, kteří by měli buď dostat příležitost se před soudem očistit ("zastavení trestního stíhání" je ve smyslu cti očistit nemůže), anebo přijmout trest? Proč je právě s nimi nakládáno jiným způsobem, nežli s ostatními?“ ptal se Horáček na svém facebookovém profilu.

Ohrozil bezpečnost občanů a narušil právní kulturu republiky

Amnestii zkritizovala i advokátka Klára Samková. "Čím víc o tom uvažuji, tím víc mi celá věc připadá závažná. Součástí demokracie je totiž i právní pořádek a takováhle jeho demontáž je v podstatě i rozebráním demokratických principů," kritizuje.

Klausovo rozhodnutí odmítl i vysokoškolský profesor a kněz Tomáš Halík. Prezident prý znovu poškodil Českou republiku. Nejen, že ohrozil bezpečnost občanů, ale zejména narušil právní kulturu republiky tím, že osvobodil viníky velkých úplatkářských kauz a podrývá veškeré úsilí o boj proti korupci,“ řek Halík serveru tn.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…