Nevolte Zemana, vyzývají Romové z vládní rady. Naštvala je prezidentova slova z rozhovoru na Barrandově

12.11.2017 7:17

Proti slovům prezidenta Miloše Zemana o tom, že mezi nepřizpůsobivými občany nejspíš je devadesát procent Romů, se ohradili romští členové Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Nevolte Zemana, vyzývají Romové z vládní rady. Naštvala je prezidentova slova z rozhovoru na Barrandově
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

V otevřeném dopise tak uvedli, že prezident si nemůže dovolit podobná veřejná prohlášení bez podložených dat. Zároveň vyzvali spoluobčany, aby Zemana nepodpořili v nadcházejících prezidentských volbách, uvedl server Aktuálně.cz.

Dopis podepsali Martina Horváthová, Čeněk Růžička, Jan Kudry a Michal Mižigár. „Na další trapnou antizemanovskou supliku nehodlám reagovat. Zvlášť proto, že tito lidé žádné Romy reálně nezastupují,“ reagoval mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Zeman o Romech mluvil ve čtvrtek v televizi Barrandov, když se vyjadřoval ke zprávě OSN, která obsahuje doporučení pro Česko ke zlepšení situace v lidských právech. Zpráva vyzývá mimo jiné ke zlepšení integrace Romů do společnosti. Prezident uvedl, že nemá cenu, aby existovala pozitivní diskriminace Romů, protože i pozitivní diskriminace je pořád diskriminací.

Zeman pokračuje ve své kampani za znovuzvolení prezidentem a jeho nové výroky útočí na základní lidské hodnoty, píše se v otevřeném dopise. „Nejen jako členové vládní rady, ale i jako zodpovědní občané této země veřejně vyzýváme voliče, aby současného prezidenta Zemana nepodpořili svým hlasem,“ uvedli v dokumentu. 

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…