Než byl Ivan Langer propuštěn, uniklo z dokumentu: Policisté si o exministrovi povídali, jiní policisté to nahrávali. Nic víc v tom není

14.10.2015 9:25

Ivan Langer by včera nebyl ve svém bytě v pražské Pařížské ulici zadržen, kdyby si několik olomouckých policistů ve svých telefonátech dávalo větší pozor na ústa. Odposlechy ÚOOZ totiž v jejich rozhovorech zachytily, co všechno Ivan Langer zase zařídil nebo za co děkuje a na jejich základě si policisté došli i pro někdejšího ministra vnitra. Píše o tom bývalá šéfredaktorka Mladé fronty Dnes Sabina Slonková na webu Neovlivní.cz. Dnes ráno byl Ivan Langer propuštěn na svobodu.

Než byl Ivan Langer propuštěn, uniklo z dokumentu: Policisté si o exministrovi povídali, jiní policisté to nahrávali. Nic víc v tom není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Odposlechnuté rozhovory olomouckých policistů podle ÚOOZ prý naznačují, že se Ivan Langer angažoval například ve výběru nového šéfa městské policie, kdy údajně sháněl „vhodného“ protikandidáta, nebo předával policejní informace směrem k olomouckému hejtmanovi Jiřímu Rozbořilovi.

Slonková to tvrdí s odkazem na jedenáctistránkové povolení k domovní prohlídce, s jehož obsahem se prý rámcově seznámila.

Celý text je ZDE

V tuto chvíli tak údajně podezření vůči Langerovi stojí jen na tom, že o něm někdo něco říká. Zda a případně jaké další důkazy proti Langerovi policie má, prý zatím není jasné. V příkazu k domovní prohlídce také není specifikovaný případný trestný čin, z něhož by byl Ivan Langer podezřelý. Že toho policie na Langera moc nemá zřejmě svědčí i to, že po několikahodinovém zadržování byl dnes ráno propuštěn na svobodu.

Langerův advokát Tomáš Sokol odmítl k případu cokoli říkat s tím, že nemá svolení klienta.

Podle zjištění Slonkové protimafiánský útvar podezřívá několik vlivných policejních funkcionářů, že za peníze ovlivňovali vyšetřování některých kauz a vynášeli informace směrem k podezřelým.

A to jak v případech lokálních rozměrů, tak těch, které byly spojeny s mnohamilionovými transakcemi.

„Konkrétně má ÚOOZ podezření, že bylo zmanipulované či ovlivněné vyšetřování údajných finančních machinací v extraligovém hokejovém klubu HC Olomouc, financování jednoho z regionálních aquaparků či výstavba jezdeckého klubu,“ uvádí Slonková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …