Než půjdete k volbám, je tu pozdrav od Volného bloku. Sliby, ze kterých bude po kavárnách horko

08.10.2021 13:02

„Čí je tato země? Naše!“ volá Volný blok ve svém posledním předvolebním prohlášení. Ale to není vše. Kandidáti na poslance Lubomír Volný, Jana Bobošíková či Hana Lipovská slibují, že ukončí rok a půl trvající období nesvobody. Právě tak Volný blok popisuje koronavirovou krizi.

Než půjdete k volbám, je tu pozdrav od Volného bloku. Sliby, ze kterých bude po kavárnách horko
Foto: David Hora
Popisek: Předvolební mítink Volného bloku v Českých Budějovicích.

Volný blok v čele s nezařazeným poslancem Lubomírem Volným vydal těsně před otevřením volebních místností prohlášení.

„Čí je tato země? NAŠE!“ volá hned v nadpisu ke svému prohlášení Volný blok. A následně v prvních větách Volný, Bobošíková či Lipovská slibují ukončit rok a půl trvající období nesvobody, jak vnímají covidovou krizi. Ale to se podle představitelů bloku podaří jen tehdy, když k volbám dorazí dostatek voličů, kteří dají hlas právě Volnému bloku.

Pokud si lidé místo Volného bloku zvolí jinou stranu z obavy, aby jejich hlas nepropadl, zvolí si prý menší zlo, které však bude tak jako tak zlem.

A proč by lidé měli volit Volný blok.

„Volný blok chce odvolat generálního ředitele Petra Dvořáka, který je podle SPD nejlepší ředitel ČT. Volný blok chce vrátit Českou televizi zpátky občanům. Volný blok chce vystoupit z EU a z NATO. Neslibuje referendum o setrvání v EU jako Trikolora, ani o vystoupení z EU jako SPD. Nesouhlasí s programem Trikolory, ve kterém říká, že 'jako suverénní členský stát NATO jsme připraveni postupovat výlučně v souladu se zněním Severoatlantické smlouvy.‘ Volný blok zruší šest ministerstev, zruší kraje, sníží počet úředníků o třetinu," přislíbil Volný s kolegy.

„Volný blok nefinancuje kapitál politických kmotrů ani velkých firem. Nejsme napojeni na Tomáše Hrdličku jako SPD a Trikolora. Neslibujeme voličům povolební spojení ani s ANO, jako SPD, ani se nehlásíme k ODS, a tedy vládě Pirátů, jako Trikolora,“ uvedl také Volný blok.

Volný blok v prohlášení doslova uvedl:

Provolání VOLNÉHO Bloku k volbám do Poslanecké sněmovny

Čí je tato země? NAŠE!

Dnes a zítra společně ukončíme rok a půl trvající období nesvobody ve svobodných volbách. Včera na Hradčanském náměstí někteří říkali, že to zlo, které nás zasáhlo, přineslo něco neuvěřitelně dobrého – naši společnou práci, společná přátelství a společný boj za svobodu s Volným blokem.

Právě dnes se však začne velká část občanů České republiky rozhodovat, zda vůbec k volbám jít a koho volit.

Když se my nezajímáme o stát, začne se stát, se svou mocí, úřady a represemi, zajímat o nás. Nechceme, aby nám stát přerostl přes hlavu. Politika je služba, ne ovládání druhých. Proto je nutné k volbám jít.

Kdo volí menší zlo, aby jeho hlas nepropadl, má jistotu, že zlo volby skutečně vyhraje. Kdo volí stranu, kterou opravdu chce, má šanci, ze bude jeho hlas po volbách slyšet.

Volný blok je někdy srovnáván, hlavně kvůli volebním kalkulačkám, s hnutím SPD a hnutím Trikolora. V čem se mimo jiné liší:
1.    Volný blok předložil občanům návrh ekonomické reformy, která oddluží českou ekonomiku do roku 2030.
2.    Volný blok ani jednou nehlasoval pro zadlužování České republiky.
3.    Volný blok chce odvolat generálního ředitele Petra Dvořáka, který je podle SPD nejlepší ředitel ČT. Volný blok chce vrátit Českou televizi zpátky občanům.
4.    Volný blok chce vystoupit z EU a z NATO. Neslibuje referendum o setrvání v EU jako Trikolora, ani o vystoupení z EU jako SPD. Nesouhlasí s programem Trikolory, ve kterém říká, že „jako suverénní členský stát NATO jsme připraveni postupovat výlučně v souladu se zněním Severoatlantické smlouvy.“
5.    Volný blok zruší šest ministerstev, zruší kraje, sníží počet úředníků o třetinu.
6.    Volný blok nefinancuje kapitál politických kmotrů ani velkých firem. Nejsme napojeni na Tomáše Hrdličku jako SPD a Trikolora.Neslibujeme voličům povolební spojení ani s ANO, jako SPD, ani se nehlásíme k ODS, a tedy vládě Pirátů jako Trikolora.

Volný blok má lídry, kteří prokázali, že nezneužijí lidem svěřenou moc a postaví se systému, pokud jde proti občanům. Lubomír Volný a Marián Bojko se raději vzdali sněmovních příplatků ve výši více než milion korun, protože se odmítali smířit s finančními čachry a pohrdání voliči v hnutí SPD. Jana Volfová přišla o místo sociálnědemokratické poslankyně, protože odmítala takzvané „humanitární bombardování“ Jugoslávie. Marek Obrtel se vzdal všech svých vyznamenání, protože nesouhlasil s činností NATO. Jana Bobošíková se nejprve postavila kavárně, když se snažila ubránit Českou televizi, a poté v Evropském parlamentu jako jediná bojovala proti Lisabonské smlouvě, nárokům sudetských Němců a nelegální migraci. Hana Lipovská bojovala za koncesionáře v České televizi tak dlouho, až ji Poslanecká sněmovna v zinscenovaném hlasování odvolala.

Kampaň končí v sobotu ve 14:00. A každý závod se jede až do cílové rovinky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…