Nic o jeho motivu nevíme, ale terorista to není. Tak se vyjádřila švýcarská policie k sobotnímu vlakovému útoku

14.08.2016 12:19

Švýcarská policie stále nedokáže říci nic bližšího o motivu 27letého útočníka, který v sobotu ve vlaku poblíž lichtenštejnských hranic nožem a hořlavou tekutinou napadl své spolucestující. Mladík byl zatčen a kvůli vážným popáleninám je nyní v kritickém stavu v nemocnici, proto ho nebylo možné vyslechnout, píše ČTK.

Nic o jeho motivu nevíme, ale terorista to není. Tak se vyjádřila švýcarská policie k sobotnímu vlakovému útoku
Foto: pixabay.com
Popisek: Švýcarská vlajka

Policisté už ale podle švýcarských médií provedli domovní prohlídku v jeho bydlišti a chtějí během dneška zveřejnit podrobnosti z vyšetřování.

Útok se odehrál v sobotu odpoledne za jízdy poblíž železniční stanice Salez. Mladý Švýcar ve vlaku zranil šest pasažérů, ve vážném stavu je kromě samotného pachatele ještě jeden další člověk. Zraněno bylo i šestileté dítě, to je však mimo ohrožení života.

Policie od začátku uváděla, že s největší pravděpodobností nejde o teroristický čin. „Nedá se samozřejmě nic vyloučit, ale tato myšlenka je nám nyní hodně vzdálená,“ řekl dnes ohledně možného teroristického pozadí útoku policejní mluvčí. Podle něj není dosud jasné, zda chtěl útočník zasáhnout konkrétní osobu nebo jestli někoho z cestujících ve vlaku znal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…