Noční boj v ODS: Exministr Chalupa dostal nařezáno. A Marek Benda...

04.09.2013 7:03

Exministr životního prostředí Tomáš Chalupa se nedostal na pražskou kandidátku ODS. Takový je výsledek mnohahodinového jednání občanských demokratů. Dlouholetý poslanec Marek Benda skončil na nevolitelném místě.

Noční boj v ODS: Exministr Chalupa dostal nařezáno. A Marek Benda...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Informoval o tom server iDnes.cz. Pražští občanští demokraté si do čela své kandidátky zvolili Miroslavu Němcovou, dvojkou se stal exprimátor Bohuslav Svoboda. Na třetím místě je starostka Prahy 2 Jana Černochová. Ostrouhal však dlouholetý poslanec za ODS Marek Benda. Na kandidátce sice je, ale až na prakticky nevolitelném desátém místě.

Místopředseda občanských demokratů Tomáš Chalupa podle serveru iDnes.cz navrhoval neúspěšně vlastní podobu kandidátky, na které by byl na třetím místě za Němcovou a za Černochovou, a kde by chyběl naopak Svoboda.

Že dohadování o podobě kandidátky bylo opravdu úporné, svědčí i to, že ke shodě na její podobě došlo až po třetí hodině ranní. Tedy po více než osmi hodinách jednání. Kandidátku ještě musí potvrdit páteční Výkonná rada ODS, která na ni ještě může Chalupu dopsat.

V Praze bude Němcová soupeřit s lídrem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a s jedničkou ČSSD, odborářským lídrem Jaroslavem Zavadilem. Lidovce v Praze povede bývalý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů Daniel Herman. Kandidátku zelených v Praze vede Ondřej Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…