Nora Fridrichová „rozmazala“ kauzu betlém. Komentátor prosí manžela Zárubu, aby zasáhl s plachtou

29.12.2019 11:36

Od Štědrého dne žila značná část českého internetu pokusem pořadu „168 hodin“ zesměšnit české antisemity, islamofoby a odpůrce imigrace prostřednictvím kresleného vtipu s prázdným betlémem.

Nora Fridrichová „rozmazala“ kauzu betlém. Komentátor prosí manžela Zárubu, aby zasáhl s plachtou
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nora Fridrichová s odznáčkem hnutí Pulse of Europe

Téma vyvolalo na sociálních sítích značný rozruch, stalo se i terčem několika dalších vtipů. Zbylé osazenstvo – vůl, osel a ovce – bylo například přirovnáváno k redakci pořadu.

Po několika dnech se v sobotu navečer ke kauze vyjádřila i Nora Fridrichová, která obrázek na facebookový profil pořadu umístila. „Na Štědrý den jsem na stránku 168 hodin pověsila vtip s prázdným betlémem a přáním krásných vánoc všem lidem dobré vůle. Chvíli byl klid, pak se vtipu chopily dezinformační servery a věc nabrala tradiční spád,“ popsala vývoj debaty.

Dodejme, že věci si nejprve všimli diskutéři na Facebooku, jejichž kritiku následně považoval za nutné podrobit faktickému rozboru web Manipulátoři.cz Jana Cempera.

„Strhla se národní bitva v čele se zástupy samozvaných expertů na církevní dějiny, ke vtipu se vyjádřily stovky profilů, v drtivé většině s negativními komentáři – vůči mně (blbá kráva, vyhodit), vůči 168 hodinám (stoka, odpad, lžou), vůči České televizi (kolik Židů pracuje v ČT, zrušit ČT),“ pokračovala Fridrichová.

Komentátor Tomáš Vyoral ale na svém facebookovém profilu zachytil i obsáhlejší verzi vyjádření Nory Fridrichové, kde vysvětluje, co vtipem myslela. „Protože vtip se vysvětlovat nemá, jen stručně,“ dodává.

„Marie svobodná matka – Josef nebyl otcem jejího dítěte. Uprchlíky se s Marií stali po narození Ježíše, když prchali před Herodesem do Egypta. Arabové, Afričani - jeden ze tří králů Baltazar je přezdíván jako král Arábie, případně král Etiopie,“ vysvětlila.

Oba příspěvky zakončila dramaturgyně 168 hodin přáním lehké mysli, nadhledu a humoru. Načež svou představu nadhledu ukázala několika přiloženými screeny příspěvků (i se jmény autorů), nadávajících jí do žumpy.

Tomáš Vyoral na to reagoval prosbou adresovanou Robertu Zárubovi, zda by nemohl svou manželku Fridrichovou zakrýt plachtou (případně by mu ji prý mohl půjčit starosta Prahy 6 Kolář, kterému zbyla z Koněva). „Něco tak smutně groteskního jako je Nora Fridrichová se ani v redakci zpravodajství a publicistiky ČT jen tak nevidí. Sama špatným ač uvědomělým vtipem šlápla do exkrementu, který dále sama rozmazává,“ žasne Vyoral.

Volání paní Fridrichové po „více humoru“ ale podle něj trochu mění pohled na její jednokolovoé epizodní účinkování ve Stardance, i na její výstupy na pódiích pražských demonstrací.

A sarkasticky uzavřel, že utajovaní „influenceři“, vylepšující pověst České televize, budou mít s těmito rozmazanými exkrementy práce až nad hlavu.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…