V současné fázi je podle Svrčinové největší výzvou připravit se na obávaný podzim: „Můžeme očekávat, že v podzimním období dojde ke zhoršení epidemiologické situace, připravujeme strategie na podzimní vlnu, která by podle našich odhadů neměla být tak vysoká, jako byla loni, odhadujeme, že by měla být sedmdesátiprocentní oproti loňské,“ uvedla Svrčinová.
Ani letos není podle Svrčinové zcela vyloučeno uzavírání restaurací. „Může dojít k nastavení přísnějších pravidel, kdyby zase vše selhalo a řítili jsme se do záhuby. Při vyhlašování nouzového stavu by došlo k uzavírání a omezování provozu některých provozoven, třeba by se opakoval výdej přes okénko a podobně. Ale zavírání restaurací bude určitě to poslední,“ nastínila možné scénáře při nepříznivém vývoji epidemické situace.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
COVID-19
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: nab
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.