Nová čísla: Babiš vede, ale je ohrožen. Pravice nad propastí

28.02.2019 11:44

Průzkum střídá průzkum. Podle středečního modelu agentury Median by premiér Andrej Babiš (ANO) získal 33 procent hlasů, kdyby se v této době konaly volby. Podle agentury SANEP by stávající premiér získal přes 32 procent. Kralování Andreje Babiše nad politickou scénou je tedy již podruhé potvrzeno. I když…

Nová čísla: Babiš vede, ale je ohrožen. Pravice nad propastí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Podle průzkumu agentury SANEP by hnutí ANO ve volbách získalo 32,1 procenta hlasů. Na druhém místě se ocitají Piráti se ziskem 16,5 procenta a stupínek vítězů uzavírá ODS s 15, 2 procenta.

Anketa

K jakému volebnímu výsledku směřuje ČSSD v příštích sněmovních volbách?

12%
85%
hlasovalo: 11742 lidí

Bramborovou medaili by ve volbách získalo hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, které by získalo 7,2 procenta. Ještě v srpnu loňského roku se přitom Okamura mohl těšit na asi 13 procent hlasů, ale pak ho čekal pád až na lednových 6,5 procenta. V únoru tedy Okamurovo hnutí opět získalo pár desetin procent hlasů zpět. Podpora ostatních stran je podstatně stabilnější a jejich představitelé se s podobně velkými výkyvy voličské přízně nepotýkají.

 Pátí komunisté by si mohli zapsat do výsledkové listiny zisk na úrovni 6,1 procenta a ČSSD dlí na úrovni 5,6 procenta. Do Sněmovny by se dostali ještě lidovci, kteří by podle průzkumu obdrželi 5,3 procenta.

Před branami dolní komory Parlamentu by zůstali Starostové a nezávislí i TOP 09, kteří by získali jen 4 procenta hlasů.

Šéf hnutí ANO Babiš by si měl dát pozor na jednu věc. Pokud by se volební zisky předestřené ve volebním průzkumu přepočítávaly na poslanecké mandáty. Stávající koalice ANO a ČSSD podporovaná komunisty by získala jen 100 křesel, takže by ztratila většinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…