Nové Události nezabraly. Sledovanost ČT klesá

05.05.2012 14:05

Nové zpravodajské Události vysílá Česká televize měsíc, ale získat větší divácký zájem se jí za tuto dobu nepodařilo. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz. Podle údajů společnosti Mediaresearch, které má Aktuálně.cz k dispozici, podíl hlavní zpravodajské relace České televize na sledovanosti klesl proti březnu o procento.

Nové Události nezabraly. Sledovanost ČT klesá
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Když se Události v neděli 1. dubna poprvé vysílaly z nového studia, sledoval je na ČT1 a ČT24 zhruba milion diváků. V prvním měsíci vysílání sledovalo nové Události na obou programech v průměru 736 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 22,17 procenta. "Nepředpokládali jsme nějaké skokové zvýšení sledovanosti nových Událostí," řekl serveru ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Víc diváků má ČT o víkendu

České televizi se dlouhodobě daří oslovovat víc diváků o víkendu, což se potvrdilo i v dubnu, kdy sledovanost překročila 800 tisíc diváků. Nejvyšší průměrná sledovanost za oba víkendové dny byla 21. a 22. dubna, kdy se na Události dívalo 890 tisíc diváků při podílu na vysílání 28 procent. Jenže ve stejný víkend se na Televizní noviny na TV Nova dívalo více než 1,8 milionu lidí. Zprávy na Primě měly o něco nižší sledovanost než Události ČT, uvedlo Aktuálně.cz.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák v polovině dubna řekl, že nepovažuje novou podobu Událostí za definitivní. Dodal, že pořad chce vyhodnotit za tři až šest měsíců. S plánem změnit zpravodajství Dvořák loni do České televize nastupoval. Za cíl tehdy vytkl, aby nové Události měly podíl na sledovanosti kolem 33 procent.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…