Nové "volební noviny". Opilec Kalousek v nich touží po Paroubkovi

10.09.2010 20:30

Předvolební kampaň má různé podoby. Kromě mýtinků a reklamy se děje i pomocí billboardů a letáků, ke kterým se nikdo nehlásí. Právě takový leták v těchto dnech dorazil do schránek Pražanů.

Nové "volební noviny". Opilec Kalousek v nich touží po Paroubkovi

Pražské listy, neboli "humorný politický občasník," nemá vydavatele ani autory. Tedy soudě podle toho, že nemá žádnou tiráž, neboli prostor, kam se takové údaje píšou. Nikdo se k němu ani nehlásí. A není divu.

"Miroslav Kalousek je nespokojen s premiérem Petrem Nečasem a pravděpodobně se pokusí navrátit ke své původní myšlence: vládnout s Paroubkem a komunisty," tvrdí například úvodní článek. "Opilecké úlety ministra financí jsou prkotinou proti nástrahám, které Kalousek mediálně připravil a jistě i bude připravovat svému premiérovi."

Zbytnělé ego alkoholikovo

"Nedostatek loajality Kalouska k Nečasovi vychází z patrně velmi zbytnělého ega ministra financí v kombinaci s opileckou pýchou," píše se dále. Je jasné, že žádná z politických stran by se za tak nekorektní výrazivo nepostavila.

Podezřelá se ovšem jeví chvála Kalouskova "soka" Nečase. "Pan Čistý, jak se Nečasovi říká, má jiné zájmy než Kalousek. Jde mu primárně o dobrou, civilní správu země a věcí veřejných."

Za sporem premiéra a ministra financí leták dokonce vidí záměr. "Vrabci na střeše si cvrlikají, že Kalousek by rád dokončil útok na ODS."

Moje to není, moje taky ne

K letáku se samozřejmě nikdo nehlásí. "O takové tiskovině ani nevím. Nic takového nevydáváme," řekl serveru Aktuálně.cz předseda pražské ODS Boris Šťastný. "Nemáme s tím nic společného," dušovala se i redakce časopisu Listy hl. m. Prahy, které vydává magistrát.

Jasno má ovšem samotný terč urážek. "Viděl jsem to. Je zřejmé, že to je z dílny ODS," poznamenal Kalousek. "Ale pevně doufám, že mě nikdo nebude nutit komentovat kýbl špíny. Každý má v předvolební kampani jiný vkus."

Z jarní volební kampaně:
Další útok na Johna: Volební noviny Vlastní voči

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…