Novináři se zmocnili části Trumpových daňových přiznání. Nejspíš bude veselo

15.03.2017 22:05

V předvolební kampani 45. prezident USA Donald Trump sliboval, že ukáže Američanům, kolik zaplatil vládě na daních. Po volbách ze svého slibu sice vycouval, ale novinářům se i tak podařilo zjistit alespoň něco o tom, kolik Trump vlastně na daních zaplatil. Prezident se kvůli tomu na novináře pořádně rozčílil.

Novináři se zmocnili části Trumpových daňových přiznání. Nejspíš bude veselo
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Televize MSNBC má k dispozici dokumenty, které dokazují, že současný prezident USA Donald Trump v roce 2005 zaplatil na daních 38 milionů dolarů, přičemž vydělal přes 150 milionů dolarů. Dokumenty, které to prokazují, našel novinář David Cay Johnston v e-mailové poště a poskytl je televizi. Dokument prý pochází z anonymního zdroje. Zprávu převzala agentura Reuters.

Celou zprávu naleznete zde.

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer má za to, že zveřejnění části finančních údajů týkajících se prezidenta je nezákonné. Samotné údaje však nijak nezpochybnil. „Nepoctivá média mohou i nadále sledovat tuto agendu, zatímco prezident se zaměří na svou vlastní agendu, která zahrnuje i daňovou reformu. Ta pomůže všem Američanům,“ zaznělo z Bílého domu.

Stranou nezůstal ani prezident Donald Trump, který se již tradičně vyjádřil na sociální síti Twitter. „Opravdu někdo věří, že reportér, kterého nikdo nezná, vstoupil do své pošty a našel tam má daňová přiznání? NBCNews FAKE NEWS!“ udeřil Trump. Média tedy nikoli poprvé obvinil ze šíření falešných zpráv. Tentokrát zaútočil na MSNBC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…