Novináři vyrazili natáčet do Švédska mezi běžence. Málem se nevrátili, bylo to vážně drsné

27.03.2016 20:38

Australští novináři se vydali do švédského hlavního města, aby svým divákům popsali, jací uprchlíci míří do Švédska a jak tam žijí. To, co zažili, je ale dost zaskočilo. Napřed je jedna skupina migrantů málem přejela a pak na ně na ulici zaútočili další běženci. A Švédům prý dochází trpělivost.

Novináři vyrazili natáčet do Švédska mezi běžence. Málem se nevrátili, bylo to vážně drsné
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„K prvnímu útoku došlo, když se novináři pokusili oslovit několik migrantů sedících v autě. Ti ale o pozornost nestáli, málem přejeli kameramana a rychle odjeli. Novináři vzápětí zavolali policisty,“ píše server Echo24.cz. Reportérka Liz Hayes k tomu poznamenala, že chování uprchlíků je drsnější, než čekala.

Po odjezdu policie z místa činu se novináři pokoušeli mluvit s dalšími migranty a řada z nich se prý chovala velmi přátelsky. Ale nemělo to trvat věčně. „Krátce na to je ale napadla skupina maskovaných migrantů, kameraman a producent dostali ránu pěstí. Jeden z mladíků hodil na kameramana sklenici,“ pokračuje v popisu situace server.

Švédský učitel a politický aktivista novinářům prozradil, že jeho je země na pokraji kulturní a ekonomické krize. O azyl tam požádalo na 163 tisíc běženců, ale teď zavírá hranice. Přestává situaci zvládat, protože v přepočtu na obyvatele, kterých je necelých deset milionů, přijalo Švédské království vůbec nejvíc uprchlíků v Evropě.

„Že některým Švédům dochází trpělivost, potvrzují dva žhářské útoky na objekty pro migranty ze začátku března. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Nejprve byli policisté přivoláni k několika menším požárům v komplexu, který se renovuje jižně od Göteborgu. Nedlouho poté zničil oheň jednu budovu u obce Klippan, ležící asi 40 kilometrů severovýchodně od Helsingborgu. Policie nezadržela žádné podezřelé osoby,“ připomíná server.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…