Noviny: Babišův úřad bude vymáhat šest miliard kvůli OKD. I když ví, že je nedostane

22.09.2015 7:05

Necelých šest miliard korun. To je částka, kterou bude požadovat Ministerstvo financí po trojici obžalovaných v kauze privatizace OKD z roku 2004. Píše o tom dnešní deník Právo.

Noviny: Babišův úřad bude vymáhat šest miliard kvůli OKD. I když ví, že je nedostane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

K této částce dospěl nejen znalecký posudek objednaný kriminalisty, ale i pracovníci ministerstva. Zajímavé je, že v průběhu let se nejrůznější posudky na částce neshodovaly – nyní se však ukazuje, že v případě odsouzení podezřelých je lepší, aby byly posudky totožné.

Privatizací OKD se soud v Praze 2 začne zabývat 9. října. Obžalovanými jsou Rudolf Doucha, který před prodejem OKD vyhotovoval posudek, a Pavel Kuta a Jan Škurka, již připravili údajně nevýhodnou smlouvu o prodeji podílu státu v OKD. 

Jak však uvedl náměstek ministra financí Ondřej Landa, nikdo nemá ambice, že se z této trojice nějaká částka vymůže. „Nicméně Ministerstvo financí dospělo k závěru, že ta škoda způsobena byla, a proto ji nemůže nevymáhat,“ řekl s tím, že pokud by soud jejich nároky uznal, může ministerstvo podniknout i další právníky kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …