Noviny píší, kdo nahradí palestinského velvyslance, zabitého výbuchem semtexu

01.09.2014 5:47

Novým palestinským velvyslancem v Praze se stane Chálid al-Atraš. Od prezidenta Miloše Zemana již získal takzvaný agrément, tedy formální souhlas s působením v této funkci. Informují o tom Lidové noviny (LN). Jeho předchůdce Džamál Muhammad Džamál zemřel v lednu při výbuchu semtexu na pražské ambasadě.

Noviny píší, kdo nahradí palestinského velvyslance, zabitého výbuchem semtexu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze proběhla demonstrace na podporu Palestiny

Al-Atraš dosud působil od roku 2010 jako velvyslanec v Sarajevu. Podle diplomatického zdroje deníku požádal al-Atraš minulý týden na českém styčném úřadu v Ramalláhu o diplomatická víza pro sebe a svou rodinu. Do Prahy dorazí zřejmě do konce září, v Česku by měl působit čtyři roky.

Džamál Muhammad Džamál zemřel po výbuchu, který otřásl budovou v Internacionální ulici v pražském Suchdole letos 1. ledna. Podle vyšetřovatelů usmrtil velvyslance semtex ukrytý v knize. Policie událost původně prověřovala jako usmrcení z nedbalosti a také jako nedovolené ozbrojování. V budově po neštěstí totiž objevila 12 zbraní z 80. let. Podle palestinského prohlášení pro policii byly darem od představitelů tehdejší ČSSR. Na začátku července policie případ odložila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…