Novotný, mladý Kolář, kavárník od Šarapatky. Jedno VIDEO stačilo, aby je Fico nakrknul

21.05.2023 21:30 | Ze sítí

Slova bývalého slovenského premiéra a šéfa tamní druhé nejsilnější parlamentní strany SMĚR-SD Roberta Fica, v nichž české politiky žádal, aby se nevměšovali do vnitřních záležitostí Slovenska, vzbuzují nemalé reakce. Část české politické scény „nadzvedlo“, že Fico zmínil přesvědčení, že jsou čeští politici „organizováni“, aby činili prohlášení jako český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), který Fica kritizoval za „naprosto nehorázné výroky“ například směrem k Ukrajině. Česká vláda se podle jednoho z ohlasů na slovenské předčasné volby „‚těší‘ jako na experimentální kolonoskopii“. Nejsilnější ohlasy Fico vzbudil u lidí, kteří se označují za „kavárníky“.

Novotný, mladý Kolář, kavárník od Šarapatky. Jedno VIDEO stačilo, aby je Fico nakrknul
Foto: Repro Facebook
Popisek: Robert Fico, bývalý premiér, předseda Smeru

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44416 lidí
„Dozvěděl jsem se, že o mě v neděli mluvil český ministr zahraničí Jan Lipavský z Pirátské strany. To jsou přesně ti stejní jako u nás Progresivní Slovensko, takže je jasné, odkud fouká vítr,“ podotkl Fico a Lipavskému vyčetl, že když v neděli v Otázkách Václava Moravce hovořil o jeho možném návratu do slovenského premiérského křesla, otřel se o jeho pohled na Evropskou unii či na dodávky vojenské pomoci Ukrajině.

„Že mám nehorázné výroky, když tvrdím, že vyzbrojování Ukrajiny vede jen k dalšímu zabíjení bez výsledků, že protiruské sankce nefungují a že Evropská unie je v zahraniční politice plným vazalem Spojených států,“ vyjmenoval Fico Lipavského výtky ke své osobě.

„Vzpomínáte si, že na adresu Slovenska měl nevhodné vyjádření i nový český prezident Petr Pavel, když vyhlásil, že je znepokojený vývojem na Slovensku,“ vzpomenul nato také na výroky českého prezidenta z letošního února, kdy Pavel pronesl, že je podle něj vývoj u našich východních sousedů „znepokojivý“ a „měli bychom jej velmi pozorně sledovat“.

„Ať už zasahování českých politiků do suverénních slovenských záležitostí organizuje kdokoliv, žádám ho, aby s tím okamžitě přestal,“ uvedl Fico na videu na svém facebooku a později dodal, že by se čeští politici podle něj neměli „nechat přemluvit k takové špinavé práci“.

Ficova výzva k českým politikům vyvolala u části politického spektra nemalé reakce a místopředseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Kolář (TOP 09) lídra slovenské opozice v reakci označil za „mafiána“.

„Nikdo mě nemusí přemlouvat, abych viděl, že s ohněm si hraje hlavně tady pan Fico. Mafián, který se zhlédl v Orbánovi s Putinem a ze všech sil sedlá dalšího trojského koně v srdci Evropy. Je to ztělesněná hybridní hrozba a nebezpečí pro celý region,“ pustil se Kolář do Fica po jeho žádosti k nevměšování se do slovenských záležitostí.

Twitterový komentátor Lukáš Valenta, který o sobě prohlašuje, že je „středočeský kavárník a wagnerián“, pak na Fica vyjel s tím, že jestli je někdo organizován, je to právě on. „Pán Fico, pozerajte, výroky pánů Lipavského a Pavla byly ještě mírné. Nikým organizováni nejsou, pouze mají obavy o vývoj střední Evropy. Jediný, koho tu někdo organizuje, jste vy, vy jste organizován Ruskou federací jako nikdo jiný v Evropě,“ udeřil na Fica.

„JUDr. Robert Fico je populistické, proruské koště, hrozbou pro Slovensko a každý slušný Slovák sa za toho somára hanbí,“ sdílel pak „oficiální stanovisko Řeporyjí“ rovněž jejich starosta Pavel Novotný (ODS).

Komentátor Petr Holec oproti tomu kontroval s tím, že Slováky by zase mohl znepokojovat vývoj u nás. „Co se to tady u nás děje, že nejvyšší Sovět v čele se soudruhem generálem Pavlem s pomocí mladého soudruha Honzy poučují sousední země? Slováky by stejně kvůli režimu Lžipetra a totalitního exrozvědčíka v čele země mohl znepokojovat vývoj u nás,“ pravil.

A jelikož z posledních volebních průzkumů vyplývá, že je Směr Roberta Fica aktuálně jednou z vedoucích stran, připojil glosátor Martin Chmela, že se „naše vládní garnitura na slovenské předčasné parlamentní volby ‚těší‘ jako na experimentální kolonoskopii“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tihle lůzři, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemirek.53 , 22.05.2023 9:24:03
kteří se ozývají jako potrefené husy, se společně s celou pětikolkou podíleli a stále podílejí na totálním rozvratu a ....... celé naší společnosti. Protekční spratci, kteří se domnívají, že jsou pupkem světa a osobují si právo zasahovat i do věcí cizích států. Inu, každá sv*ně má řazníka a vaří se na ní voda! Jen doufám, že se jim toto vše vrátí jako bumerang, který jim řádně rozbije ty jejich nevymáchané huby....

|  5 |  0

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…