Nový premiér vysílá na zdevastované ministerstvo ženy. Mluvil o minovém poli

17.01.2014 16:45

Premiér Bohuslav Sobotka prohlásil, že Ministerstvo práce a sociálních věcí je kvůli působení vlády Petra Nečase naprosto zdevastované. Napravit to má Michaela Marksová-Tominová, která se nijak netají svým feminismem. Na brífinku už oznámila, že si s sebou na úřad přivede ženy.

Nový premiér vysílá na zdevastované ministerstvo ženy. Mluvil o minovém poli
Foto: Daniela Černá
Popisek: Sobotka přijel podpořit Kovaříkovou do Otrokovic

„Já jsem byl velmi pozitivně převapen, když jsem zjistil, že v sociální demokracii je spousta dobrých kandidátek, a musím se svěřit s tím, že to nebyl jednoduchý výběr,“ komentoval Sobotka své rozhodování. „MPSV je do značné míry zničeno. Není to jen otázka toho, jak si tam počínal náměstek Šiška. To ministerstvo bylo plánovitě devastováno bývalou vládou Petra Nečase,“ zlobí se nový premiér.

Minové pole

„Ministerstvo zcela rezignovalo na aktivní politiku zaměstnanosti. Pan Drábek a pan Šiška zničili aktivní politiku zaměstnanosti, pak zničili i úřady práce, takže je vůbec zázrak, že lidé ještě dostávají peníze. Ministerstvo dnes připomíná minové pole,“ vypravoval novinářům Sobotka.

Jeho nová kandidátka na post ministryně Marksová-Tominová se následně vyjádřila k úkolům, které ji čekají. „Jedním z těch úplně superdůležitých úkolů je stabilizovat úřady práce. Jinak další naprosto důležitou oblastí je valorizace důchodů. Dále je potřeba podporovat rodiny s dětmi. Zejména matky jsou nejvíce postiženy nezaměstnanosti, nejlepší bude zajistit matkám zaměstnání,“ uvedla. Nechtěla ale nijak komentovat jména spolupracovníků, které si s sebou přivede. Budou to prý ale ženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…