Nový skandál? Obrana zaplatila IT firmě miliardu

29.09.2013 12:23

Nejvyšší kontrolní úřad má v příštích dnech dohlédnout na financování resortu - a to přímo na způsob, jakým si Ministerstvo obrany vybralo IT firmu Gordic. Pracovníci úřadu také mají zkontrolovat, za jaké služby a kolik ministerstvo platilo.

Nový skandál? Obrana zaplatila IT firmě miliardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

S informací přišel server Týden.cz. Podle mluvčí Nejvyššího kontrolního úřadu Olgy Málkové mělo Ministerstvo obrany vybrat bez řádného výběrového řízení jihlavskou firmu Gordic. Té pak mělo ministerstvo za posledních pět let zaplatit za služby skoro miliardu korun. Jen za loňský rok přišlo na účet firmy 145 milionů korun.

"Částka byla vynaložena na technické zhodnocení a technickou podporu finančního informačního systému a informačního systému o službě a personálu a na technickou podporu automatizované spisové a archivní služby," řekl Týdnu Vladimír Lukovský z tiskového oddělení Ministerstva obrany. Firma Gordic spolupracuje s ministerstvem již patnáct let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…