ODS předala moravskoslezské koaliční vládě vysvědčení. Samé špatné známky

05.09.2012 16:34

Neprospěli. Takové hodnocení si od opozičních zastupitelů z ODS vysloužila koalice ČSSD a KSČM, která v uplynulých čtyřech letech vedla Moravskoslezský kraj. Zástupci opozice na dnešním posledním jednání zastupitelstva předali koaličním zastupitelům skutečné vysvědčení hodnotící dobu jejich vládnutí. I přes značnou kritiku přijali zástupci koaličních stran své vysvědčení sportovně a převážně s humorem.

ODS předala moravskoslezské koaliční vládě vysvědčení. Samé špatné známky
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Opozice hodnotila krajskou vládu v pěti oblastech: komunikativnosti, pracovitosti, odbornosti, prezentačních schopnostech a důvěryhodnosti koalice. Nedostatečnou dostala koalice v komunikativnosti, kdy ji opozice dlouhodobě vytýkala, že nechce diskutovat s opozicí. "Některé věci se opravdu projednávaly spíše na stranických sekretariátech než na zastupitelstvu," uvedl šéf klubu zastupitelů Ivan Týle.

Kdo má pětku, musí opakovat

Pětku si koalice vysloužila i z předmětu důvěryhodnost, kdy opozice neopomněla připomenout jejími členy trvale kritizovaný fakt, že kvůli spojení ČSSD s komunisty dostal region pro zbytek země označení rudý kraj.

Dostatečnou ODS připsala koalici v předmětu pracovitost. Vytkla jí hlavně to, že někteří členové vedení na důležitá jednání vysílali úředníky bez rozhodovacích pravomocí. Za odbornost si koalice vysloužila trojku. Celkovou známku podle opozice zvedl hlavně hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) a jeho náměstkyně pro školství Věra Palková (ČSSD). "Hejtman býval na jednáních připraven, celá koalice ho poslouchala na slovíčko, na rozdíl od dalších zvládl manažerské řízení," rozesmál Týle během zastupitelstva odcházejícího hejtmana. Nejlepší ohodnocení - dvojku - dostala krajská vláda za prezentační schopnosti.

Koaliční zastupitelé vysvědčení komentovali s úsměvem. "Kdo dostal pětku, ten to musí opakovat, takže my se pokusíme zopakovat čtyřleté vládnutí. Bylo to vtipné, měli pěkné písmo i grafickou úpravu," uvedl radní Josef Babka (KSČM). Primátorův náměstek Miroslav Novák (ČSSD) přislíbil, že si vysvědčení zarámuje a vystaví, sportovně se k němu postavil i Palas. "Já za sebe jsem spokojen, protože mě v zásadě hodnotili celkem kladně," uvedl Palas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…